18.09.2022 | Daniel Fekets | Zápas

B-tým Olomouce v přesilovce neudržel vedení nad Duklou, ta vyválčila bod

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbalisté olomoucké rezervy remizovali v devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Duklou 2:2 a propásli šanci bodově se dotáhnout na druhý Vyškov. Sigma dvakrát vedla po gólech Šípa a Jakuba Matouška, za Pražany odpověděli Piroch a Matějka. Hosté na Hané dokázali vyrovnat i v deseti, od 62. minuty totiž hráli bez vyloučeného Holiše. V tabulce nyní mají stejně bodů jako desátá Chrudim, kvůli horšímu skóre jsou jedenáctí. Olomouc aktuálně figuruje na pátém místě.
8' Šíp
21' Matoušek
18' Piroch
74' Matějka
88' Grygar
45+1' Piroch
56' Seung Bin
62' Holiš
90' Peterka
Sestavy
Digaňa – Slavíček (81. Fiala), Bednár, Vepřek, Sláma – Spáčil, Grygar – Slaměna (46. Grečmal) – J. Matoušek, Zlatohlávek, Šíp (67. Galus)
Na lavičce: Fendrich, David, Fabiánek, Uriča
Trenér: Augustin Chromý
Šťovíček – Barac, Piroch, Holiš – Ullman, Buchvaldek (90+3. F. Matoušek), Peterka, Hrubeš – Matějka (81. Havelka), Kim (90+3. Moulis), Šebrle (72. Adediran)
Na lavičce: Čtvrtečka, Hodek, Huf
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Černý – Dresler, Mikeska • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 330

Komentář

Jako první se ke střeleckému pokusu osmělil Grygar, jehož rána z dvaceti metrů šla zhruba dva metry vedle pravé tyče. V 8. minutě se domácí dočkali první branky, když Slaměna vysunul na levé straně rozběhnutého Jáchyma Šípa, který brankáře Šťovíčka šikovně přeloboval. Dukla mohla záhy odpovědět, ale chytrý obstřel Matějky zapadl nad horní tyč. 

V 18. minutě se Pražané dočkali vyrovnání. Svou hlavičku po rohovém kopu nasměroval mimo dosah Digani Jiří Piroch. O tři minuty později si ale Sigma vzala vedení zpátky. Krásnou kombinaci na jeden dotek, do které se zapojili čtyři hráči, přesně zakončil Jakub Matoušek

Dukla se pak dlouho nedostávala do šestnáctky soupeře, až na konci poločasu Barac vybídl Šebrleho, jenž střelou z první netrefil brankový prostor. Pár minut před přestávkou začalo na Hané hustě pršet, což kvalitě hry rozhodně nepřidalo. 

Ve druhém dějství nejprve zahrozili hosté. Hlavička střídajícího Grečmala se ale s přesností nepotkala, domácí poté neuspěli ani z následné střely z dálky. V 62. minutě utekl po pravé straně Šíp, avšak těsně před pokutovým územím jej fauloval za cenu červené karty Roman Holiš. 

Dukla se v deseti mužích v poli musela bránit přímému kopu, který ale Sláma nedokázal přetavit v gól. Neujala se ani prudká hlavička čerstvého Galuse po prudkém pasu Slavíčka. V 74. minutě Olomouc ztratila míč ve středu pole a rázem dva hráči Dukly mířili na jediného obránce. Adediran přihrál Lukáši Matějkovi, který i díky zaváhání Digani zakončoval do prázdné brány. 

Krátce poté mohli jít hosté do vedení. Adediran se prokličkoval defenzívou, ale v rozhodující fázi si na Digaňu nepřišel. Šanci k rozhodnutí měla i Sigma v první nastavené minutě, jenže Galus svůj přímý kop namířil vysoko nad břevno. Nic dalšího se na Andrově stadionu neudálo, a proto utkání mezi Sigmou B a Duklou skončilo smírně 2:2.