18.09.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim doma uspěla podruhé v řadě, díky skvělému startu přehrála rezervu Slavie

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi si v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s béčkem pražské Slavie v poměru 3:1. Domácí mužstvo rozhodlo o svém vítězství už během prvního poločasu, kdy se postupně prosadili Tomáš Smejkal, Antonín Svoboda a Jan Suchan. Záložník Pražanů Štěpán Beran sice dokázal v závěru první půle snížit, jenže další gól už mladí slávisté nepřidali. Vlašim tak na svém trávníku zvítězila podruhé v řadě.
24' Smejkal
32' Svoboda
35' Suchan
39' Beran
45' Horský
48' Heppner
83' Halinský
45' Kopáček
72' Singhateh
90+1' Trédl
Sestavy
Vágner – Lehoczki, Halinský, Kulhánek, Heppner (63. Hošek) – Rigo (90+2. Langhamer), Suchan, Zinhasović, Smejkal (78. Solomon), Horský (63. Vais) – A. Svoboda (78. Toula).
Na lavičce: Kolář, Ugwu
Trenér: Martin Hyský
Dvořák – Švec, Nikl, Behenský (83. Kričfaluši), Labík – Kopáček (46. Planka), Trédl, Šubert (46. Pudil), Beran (83. Zachoval) – Singhateh, Šmiga (70. Kneifel).
Na lavičce: Kolodziej, Beránek
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Kotala – Bureš, Kotík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 452

Komentář

Zajímavý duel se odehrál v neděli ve Vlašimi, kam přijela rezerva pražské Slavie. Utkání začalo opatrně z obou stran. Jako první o sobě dali vědět domácí, ale Heppnerova rána jen našla rukavice brankáře Dvořáka. Hosté zahrozili z přímého kopu, ale i Vágner byl připravený na svém místě a míč za svá záda nepustil. Postupem času převzala otěže nad zápasem Vlašim a více práce měl brankář Dvořák a jeho obránci.

Ve 24. minutě zápasu přišla přihrávka do vápna přesně na Tomáše Smejkala, který si ještě připravil míč ke střele a dokázal propálit vše co mu stálo v cestě a Vlašim vedla. Vedoucí gól domácí uklidnil a ve 33. minutě utkání musel Dvořák lovit míč podruhé ze své sítě. Rigův centr poslal hlavou do sítě Antonín Svoboda – 2:0.

Sešívaní se snažili o rychlou odpověď, ale jejich rychlý brejk nakonec neskončil ani zakončením, a to muselo svěřence trenéra Jarolíma mrzet. Poté totiž sledovali dlouhý nákop na Jana Suchana, který udělal kličku brankáři, uklidil míč do prázdné branky a bylo to 3:0. Hosté se poučili a šest minut před koncem poločasu neváhal se střelou Štěpán Beran a nedal Vágnerovi šanci – 3:1.

Divoký závěr prvního poločasu ještě podtrhly ještě dvě šance. Tu první měl domácí Smejkal, ale překonaného Dvořáka zastoupil na brankové čáře Behenský. Na druhé straně musel Vágner vytasit pohotový zákrok proti pokusu Šmigy. Skóre se tedy nezměnilo a do kabin odcházeli domácí s dvoubrankovým náskokem.

Po změně stran byla vidět velká snaha hostí o vstřelení kontaktní branky, ale vlašimská defenziva odolávala. Po hodině hry mohli domácí udeřit počtvrté, ale Rigo se svým pokusem nevyzrál na brankáře Dvořáka. Hosté dokázali dostat chvílemi domácí celek pod tlak, ale Singhateh nevyzrál na obránce a slabý pokus z dílny Pudila lapil Vágner.

Postupem času byla hra často přerušována kvůli faulům a několikrát museli na hřiště i lékaři obou celků, ale naštěstí se vše obešlo bez vážnějších komplikací. Nakonec mohl ještě čestný úspěch hostí přidat střídající Planka, ale Vágner jeho pokus vyrazil. Vlašim tak mohla slavit druhou výhru v letošním ročníku.