18.09.2022 | Josef Janda | Zápas

Nádvorník začal v Táborsku vítězně, cenný skalp Líšně trefil v nastavení Plachý

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Vedení táborského celku se po odchodu Radoslava Kováče a spol. do Pardubic ujal jeho staronový kouč Roman Nádvorník a svou misi rozjel vítězně. V duelu 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si Jihočeši poradili s ambiciózní Líšní. Bezbrankové skóre se zlomilo až v nastavení, kdy byl nejprve vyloučen hostující Michal Jeřábek a Petr Plachý ze standardky rozhodl o vítězství domácích.
90+2' Plachý
bez branek
45' Babacar
90+3' Tusjak
56' Machalík
79' Čermák
90+1' Jeřábek
Sestavy
Zadražil – Navrátil, Bederka, Kone, Tusjak – Kosek (69. M. Šplíchal), Plachý, Kopřiva, Babacar (82. Nešpor), Tolno (61. Varačka) – Ledecký (82. Provazník).
Na lavičce: Kotek, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Vajner – Bednář, Černín, Laczkó, Otrísal – A. Čermák, M. Jeřábek, Machalík (73. Reteno Elekana), Matocha (90. Weber), Ulbrich – Vandas (73. Zikl).
Na lavičce: Veselý, Sidibe
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Radina – Pfeifer, Šafránková. • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 513

Komentář

Začátek zápasu nabídl několik nepřesností, které bránily oběma týmům v adekvátním ohrožení branky. Do první významnější šance se dostali hosté ve 13. minutě po sérii rohových kopů. Centr do vápna si našel Pavel Vandas, jehož hlavička proletěla nad břevnem Zadražilovy branky.

Největší šanci prvního poločasu si vypracovali domácí ve 34. minutě. Líšeňská obrana nezastavila balon, kterého se zmocnil ve vápně David Ledecký. Útočník Táborska se s ním otočil, jenže pokus ze šestnáctky poslal levačkou jen vedle tyče. Poločas tak skončil bez branek, přičemž fanoušci příliš gólových šancí neviděli.

I po změně stran byly k vidění nepřesnosti ve finální fázi a hráči obou týmů se dostávali do gólových pozic velice těžko. Domácí zahrávali několik nadějných standardních situací, z nichž však sotva vytěžili střelu na branku. V polovině druhé části zápasu začalo vydatně pršet a trenéři prostřídali sestavu, ani personální změny na hřišti však ke gólu dlouho nevedly.

Nakonec se vyrovnaný zápas rozhodl v nastaveném čase a radost měl domácí tým. Martin Nešpor se dostal středem hřiště do úniku, kde ho zastavil kapitán hostů Michal Jeřábek v postupu na branku jen za cenu červené karty. Táborsko zahrávalo z ideální pozice před vápnem standardku a Petr Plachý poslal míč přes zeď přesně k tyči. Brankář Tomáš Vajner se natahoval marně a po třech zápasech s čistým kontem znovu inkasoval. Gól z nastaveného času tak rozhodl o vítězství Táborska nad Líšní 1:0.