26.09.2022 | Petr Komárek | Rozhovory

Brankář Třince Hasalík: Bodů mohlo být ještě více, inkasovaných gólů zase méně

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince mají po devíti kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naprosto vyrovnanou bilanci. Třikrát vyhráli, remizovali i prohráli. K tomu vstřelili třináct branek a třináct jich také dostali. S dvanácti body figurují na průběžném devátém místě tabulky. Podle brankáře Lukáše Hasalíka začali Slezané dobře, stále ale mají na čem pracovat.

„Těší mě, že jsme začali dobře. Ale když se podíváme na tabulku, vidíme, jak hrozně je vyrovnaná. Stačilo by prohrát jeden dva zápasy, a jsme znovu dole. Musíme pořád sbírat body, abychom se udrželi nahoře,“ uvědomuje si Hasalík, který v Třinci hostuje z libereckého Slovanu.

Svěřenci trenéra Zbončáka nejprve ve slezském souboji podlehli Karviné. Následně remizovali v Prostějově a porazili pražskou Duklu. Následovalo vítězství nad rezervou Slavie, porážka od Varnsdorfu a triumf o čtyři góly nad Vlašimí. Pak Třinečtí dvakrát zapsali nerozhodný výsledek – s B-týmem Sigmy Olomouc a Vyškovem. Těsně před reprezentační přestávkou nestačili na Příbram.

„Kdybychom proměňovali šance, které si vypracujeme, bodů bychom měli ještě více. Když budeme využívat gólovky, budeme bodovat,“ domnívá se v rozhovoru pro klubový web jednadvacetiletý brankář.

Zatím inkasoval třináctkrát. „Není to sice nejvíce, ale pořád je to dost. Obdržených branek mohlo být méně. S Karvinou jsme dostali třetí gól až v závěru, ve Varnsdorfu to byly tři góly v rozmezí několika minut. Příbram dala gól z trestného kopu po mé chybě. To se pak nasčítá,“ komentuje.

Mezi profesionály chytá poprvé od začátku sezony jako jednička. „Snad posbíráme co nejvíce bodů, abychom pak neměli záchranářské starosti,“ doufá. O celku zpod Javorového říká, že oproti předchozímu ročníku hraje více kombinačně. „Docela nám to jde. Někdy soupeře přehráváme, nebyl zápas, ve kterém bychom herně propadli. Na kombinační hru máme kvalitní hráče,“ usuzuje.

První zápas po pauze jej se spoluhráči čeká doma proti Chrudimi. Ta v minulém kole rozstřílela Karvinou a v tabulce se nachází hned za Třincem – se ztrátou jediného bodu. „Hrajeme doma a chceme naplno bodovat,“ hlásí bez rozpaků třinecký gólman Lukáš Hasalík.