30.09.2022 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 10. kola: Líšeň hostí Karvinou, rozjetá Příbram se utká s béčkem Olomouce

Foto: fkpribram.cz
Praha – Fotbalisty Líšně čeká po první prohře v sezoně v desátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Karviná, která před reprezentační přestávkou pětkrát inkasovala od Chrudimi. Sedmkrát v řadě neporažená Příbram narazí na rezervu olomoucké Sigmy. Ta v soutěži nezvítězila už měsíc.

V pátek od 16:30 se utkají jedenáctá Dukla s šestou Jihlavou, od 17:30 třetí Příbram s pátou Olomoucí B a od 18 hodin sedmá Opava s dvanáctým Táborskem.

Příbram má aktuálně nejlepší formu z celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Svěřenci Trenérů měsíce Nikla a Zápotočného nebodovali naposledy ve druhém kole na půdě Chrudimi. Poté zaznamenali čtyři výhry a tři remízy. Proti Hanákům odehrají druhý domácí zápas v řadě. Před zápasy národního týmu si u Litavky poradili s Třincem.

Sigma v soutěži vyhrála naposledy 28. srpna, kdy doma otočila duel s Karvinou. Následovala porážka o čtyři góly v Líšni, bezbranková remíza s Třincem, těsná prohra s Varnsdorfem a ztracený triumf proti Dukle. Od Středočechů ale nováčka F:NL dělí jediný bod.

Vysočina se bude snažit zastavit pokles tabulkou a sérii nepříznivých výsledků. Před pauzou třikrát za sebou neuspěla. Postupně podlehla Opavě, Líšni a Varnsdorfu. Dvakrát přitom prohrála v domácím prostředí. Dukla i v oslabení vybojovala remízu v Olomouci a navázala na vítězství nad Vlašimí. Od Jihlavy ji sice dělí pět míst, ale jen dva body.

„Je vidět, že Dukle nevyšel vstup do soutěže, kdy nabrala bodovou ztrátu po třech úvodních porážkách v řadě. Jejich výkony však mají vzestupnou tendenci, naposledy v Olomouci hráli velmi dobře a i v desíti dokázali vyrovnat na 2:2,“ uvedl k pátečnímu soupeři pro klubový web Jan Kameník, jihlavský kouč.

„Na opticky velkém hřišti bychom chtěli být týmem, který bude schopen držet míč, kombinovat, hrozit po křídlech a hlavně se dostat do zakončení. Zároveň budeme chtít pečlivě bránit, abychom eliminovali kombinační a individuální sílu domácích,“ nastínil taktiku, kterou by se Vysočina chtěla prezentovat na Julisce.

V sobotu od 10:15 se střetne devátý Třinec s desátou Chrudimí a od 16 hodin první Líšeň s osmou Karvinou a čtrnáctý Prostějov s třináctou Spartou B.

„Marvani“ těsně před přerušením F:NL padli v Táborsku gólem ze druhé minuty nastavení druhého poločasu. Jejich bodová série tak skončila po osmi zápasech. Karviná bude chtít na jihu Moravy napravit debakl 1:5 z Chrudimi. „Soupeř určitě nebere zápas na lehkou váhu, o čemž svědčí, že jejich trenér Milan Valachovič byl v Bzenci a sledoval náš pohárový zápas na vlastní oči. Pro nás to bude velice náročné utkání, soupeř do toho půjde s tím, že nemá co ztratit. Navíc se domácí jistě budou chtít na ex-ligový tým vytáhnout,“ uvedl pro klubový web karvinský asistent trenéra Radomír Korytář.

O výsledku utkání podle něj výrazně napoví první branka. Do Líšně se s MFK vrátí záložník Jaroslav Málek, loni v jejím dresu nastřílel jedenáct gólů. „Jarda je nám samozřejmě nápomocen a už jsme od nějak čerpali nějaké informace,“ usmál se Korytář.

Desáté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zakončí nedělní duely patnácté Slavie B s druhým Vyškovem (10:15) a čtvrtého Varnsdorfu s poslední Vlašimí (16:00). Všechny zápasy můžete živě sledovat na webu sázkové kanceláře Fortuna a také na adrese sporttotal.cz. Utkání mezi Příbramí a Olomoucí B odvysílá také Česká televize.