30.09.2022 | Petr Frömel | Zápas

Příbram bodovala poosmé v řadě, doma pěti góly smetla rezervu Sigmy

Foto: FK Viagem Příbram
Příbram - Domácí fotbalisté vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a přiblížili se k první příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V rámci desátého kola si jasně poradili s béčkem olomoucké Sigmy 4:0. Velkou měrou se na výhře Niklových svěřenců podílel Tomáš Wágner. Zkušenostmi ostřílený forvard nasázel hattrick, dvěma góly se k němu na střelecké listině přidal nejlepší střelec Středočechů David Surmaj.
34' Wágner
50' Surmaj
58' Surmaj
60' Wágner
74' Wágner
bez branek
62' Dudl
88' Sakala
45' Slavíček
56' Hadaš
Sestavy
Melichar – Stropek (84. J. Jeřábek), Sakala, Fišl – Čejka (72. Osmančík), Petrák, M. Čermák, Dudl (78. Hájek) – Zeronik (78. V. Novotný) – Wágner (C) (84. Anih), Surmaj
Na lavičce: Smrkovský, Švestka
Trenér: Marek Nikl
Fendrich – Slavíček, Bednár, Vepřek (C), Galus – Slaměna (11. Mikulenka, 63. Fiala), J. Sedlák, Fabiánek (63. Grygar) – Hadaš (63. Grečmal), Zlatohlávek (82. Uriča), J. Matoušek
Na lavičce: Král, David
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Petřík – Kotalík, Cichra • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 672

Komentář

Na první šanci se nemuselo dlouho čekat, už v 5. minutě mohl využít chyby v hostující obraně Čejka, jeho prudkou přízemní střelu Fendrich vyrazil. O chvilku později střílel Zeronik přímo do rukavic gólmana. V 10. minutě rozehrála Příbram standardku z pravé strany, míč projel pokutovým územím a dostal se k Danielu Stropkovi, jeho střelu do odkryté brány fantasticky zneškodnil brankář Olomouce. Hosté se do šancí moc nedostávali. Když už ano, skončilo Zlatohlávkovo zakončení vysoko nad. Následovala hluchá část utkání, další vzrušení přišlo ve 21. minutě, kdy Wágner hlavičkoval z bezprostřední blízkosti mimo, na druhé straně kontroval šancí Matoušek, jenž zblízka odehrál balón jen do zámezí. Krátce po půl hodině hry už se skóre měnilo, v 33. minutě ještě Čejka střelou na bližší tyč neuspěl, o minutu později už se jeho tým radoval, když Tomáš Wágner zakončoval pěknou kombinaci střelou do prázdné olomoucké svatyně. Středočeský tým mohl do konce prvního dějství skóre ještě navýšit, ale Surmaje vychytal Fendrich a Stropkova pěkná patička skončila na pravé tyči.

Do druhé půle vstoupili domácí s velkým elánem a v 50. minutě se dočkali podruhé, David Surmaj proběhl mezi dvěma obránci a levačkou poslal míč do vzdálenější tyče, od níž se balón odrazil do sítě. Další dva góly přidali Středočeši v rozmezí od 58. do 60. minuty. Nejprve se Dudl zbavil bránícího protihráče a poslal centr před bránu, kde David Surmaj hlavičkoval do dolního rohu branky soupeře. Za dvě minuty zahrávala Příbram rohový kop a hlavou se do podobného místa prosadil Tomáš Wágner. Pátý zásah uštědřil favorit svému sokovi v 74. minutě, kdy už několikrát zmíněný Tomáš Wágner zkompletoval hattrick poté, co využil přihrávky vzduchem z pravého křídla a z hranice malého vápna opět hlavou zamířil do protipohybu gólmana. Hattrick mohl zkompletovat i Surmaj, který v 81. minutě střílel nebezpečně těsně vedle, v nastavení si pak počínal velmi podobně. Rezervě hanáckého týmu  se nepovedl ani čestný úspěch, blízko mu byl Bednár, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti Melichar lapil.