01.10.2022 | Igor Mainka | Zápas

Chrudim zvítězila v Třinci, tři body jí po hodině hry vystřelil Firbacher

Foto: Aleš Vladyka
Třinec – Fotbalisté Chrudimi uspěli v desátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Třince 2:0 a připsali si druhou výhru v řadě. Svěřenci trenéra Kronďáka rozhodli v 67. minutě, kdy se trefil Firbacher. Druhý gól přidal v závěru Juliš. Východočeši navázali na vysoké vítězství nad Karvinou před reprezentační přestávkou a v neúplné tabulce se posunuli na osmé místo. Třinec prohrál podruhé za sebou a je jedenáctý.
bez branek
67' Firbacher
90+1' Juliš
30' Juřena
39' Jursa
25' Juliš
79' Kejř
Sestavy
Hasalík – Jursa, Straňák, Foltyn, Hýbl – Habusta, Holík – Omasta (63. Kania), Kateřiňák, Gembický – Juřena
Na lavičce: Kerl, Brak, Obadal, Tandara, Machuča, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Floder – Koželuh, Hašek, Skwarczek, Jančura – Řezníček – Vrána, Průcha (77. Harušťák), Kejř (90+2. Látal), Juliš – Firbacher (73. Jedlička)
Na lavičce: Mach, Míka, Bauer, Sedlák
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Opočenský – Ratajová, Žurovec • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 422

Komentář

Souboj sousedů v tabulce sliboval zajímavý duel. Slezané doma prohráli pouze s Karvinou, tu naopak Chrudim v posledním utkání rozstřílela. Hattrickem se na tom podílel útočník Filip Firbacher, který byl nebezpečný i v sobotu.

Třinec nastoupil do zápasu v nejsilnější sestavě, navíc brankáře Hasalíka přijel podpořit autobus fanoušků z rodné obce. Chrudimský trenér udělal v sestavě dvě změny. Šanci od úvodní minuty dostali Koželuh s Julišem.

První půle patřila více Slezanům. Tým trenéra Martina Zbončáka nepouštěl soupeře do žádných šancí a sám si vytvořil jednu velkou. Po centru Kateřiňáka vyplaval na zadní tyči Foltyn a střelou do protipohybu překonal brankáře Flodera. Chrudimský gólman měl štěstí, neboť skákající balon zastavil před brankovou čarou jeho spoluhráč.

Východočeši měli v první půli jen náznaky. Kejřovu střelu z úhlu s přehledem vyboxoval brankář Hasalík, další pokusy o průnik do pokutového území zastavovali třinečtí beci. Na druhé straně Juřena z hranice šestnáctky po střele z otočky netrefil branku.

Druhý poločas byl v podobném duchu jako ten první. Diváci postrádali větší množství rušivých momentů, přesto se dočkali gólové odměny. Ve 48. minutě Gembický střílel nad branku. O dvacet minut později se Chrudimi povedla akce zápasu. Vrána patičkou přihrál za obranu volnému Filipu Firbacherovi, který střelou ke vzdálenější tyči pokořil brankáře Hasalíka.

Chrudim vedla a Třinec zkoušel tlačit. V 74. minutě se Gembický protáhl v pravé části šestnáctky do střelecké pozice, ale následným pokusem zpoza malého vápna trefil jen clonícího Holíka. Hráči v šedých dresech hráli na brejky. Střela Kejře z přímého kopu minula branku, protiútok Východočechů zakončil hlavičkující Harušťák vedle levé tyče.

Otevřené třinecké obrany využil v závěru zápasu Petr Juliš, který zakličkoval na pravé straně pokutového území a střelou na bližší tyč pečetil vítězství hostujícího celku.

Chrudim si po vítězství 2:0 připsala do tabulky tři body a poskočila přes sobotního soupeře na osmou pozici, jenže přišla o záložníka Průchu, který se zranil ve druhé půli. Slezané se po pátém zápase bez vítězství propadli na jedenácté místo.