01.10.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Béčko Sparty podruhé v řadě zvítězilo, po Opavě vyzrálo také na Prostějov

Foto: sparta.cz
Prostějov – Fotbalisté rezervy pražské Sparty porazili v desátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Prostějov na jeho půdě 2:0. Za výběr trenéra Horňáka se trefili ve 33. minutě Holoubek a dvacet minut před koncem z penalty Pudhorocký. Letenští jsou po druhé výhře za sebou v neúplné tabulce jedenáctí. Hanáci naopak podruhé v řadě prohráli a figurují na čtrnácté pozici.
bez branek
33' Holoubek
70' Pudhorocký (pen)
35' Schaffartzik
81' Kulig
86' Stříž
86' Kušej
16' Holoubek
51' Novotný
55' Pudhorocký
86' Suchomel
Sestavy
Krynskyj – Blahuta (67. Stříž), Gáč, Bialek, Bolf (78. Kulig) – M. Zapletal (67. Bartolomeu), Schaffartzik, Šumbera, Kušej, Ščedryj (46. Ali-Abubakar) – Koudelka
Na lavičce: Bárta, Elbel, Zbožínek
Trenér: Pavel Šustr
Tůma – Suchomel, Kukučka, Večerka, Horák – Vydra, Kaštánek, Holoubek (84. Jonáš), Pudhorocký (90. Gedeon) – O. Novotný (80. Kuchař), Schánělec
Na lavičce: Nalezinek, Ambler, Váňa, Hodouš
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Vokoun – Pfeifer, Bureš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 680

Komentář

Souboj dvou týmů, kterým úvod sezony podle představ nevyšel, byl od úvodních minut velmi opatrný. Ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu a pohledných akcí bylo v prvním poločase jako šafránu. Na dlouhé minuty jedinou zajímavější kombinaci předvedla Sparta ve 12. minutě, kdy se po rychlém protiútoku a přihrávce z levé strany snažil zakončit Ondřej Novotný, ve složité pozici ale zamířil těsně mimo.

Domácím se vůbec nedařilo a bránu brankáře Tůmy v první půlhodině vůbec neohrozili. Naopak sami ve 33. minutě inkasovali. Sparta se prosadila po málo vídaném zaváhání brankáře Krynského. Z velké dálky vypálil doprostřed brány David Holoubek, jenže ukrajinskému brankáři vypadl balon z rukou tak nešťastně, že mu následně mezi nohami proklouzl až za brankovou čáru.

Deset minut po startu druhé půle měli domácí jedinečnou šanci na vyrovnání. Centr z pravé strany se dostal až k nabíhajícímu Šumberovi, avšak ten svým tvrdým pokusem napálil míč jen do břevna hostující brány. Hosté se nikam nehnali a čekali na svou příležitost. Ta přišla v 69. minutě, kdy byl po pasu za obranu brankářem Krynským faulovaný Ondřej Novotný a následoval pokutový kop. Ten s velkým přehledem proměnil kapitán Petr Pudhorocký a Sparta vedla 2:0.

Domácí měli dvacet minut na to, aby zabojovali alespoň o vyrovnání. Jenže velmi rychle bylo jasné, že se jim to nepodaří. Sparta totiž velmi dobře držela balon na polovině soupeře a Prostějov se za celou dobu nedostal ani do jedné střelecké pozice. Sparta tak po reprezentační pauze zabrala a z Prostějova si nakonec odvezla tři body za vítězství 2:0.