02.10.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Rezerva Slavie doma zabrala, otočila duel se třetím Vyškovem

Foto: slavia.cz
Praha – Béčko pražské Slavie si v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradilo s třetím celkem tabulky z Vyškova. Hostující favorit šel do vedení po půlhodině hry, kdy skóre otevřel Alexis Alegue. Hned vzápětí ovšem srovnal Matěj Jurásek a po změně stran slávisté dokonali svůj obrat poté, co si Juráskovu přihrávku srazil do vlastní sítě hostující Jiří Oulehla. V nastavení přidal pojistku na 3:1 střídající Adam Pudil. Pražané tak po dvou prohrách naplno bodovali, naopak šňůra Vyškova bez porážky po třech zápasech skončila.
36' Jurásek
50' Oulehla (vl)
90+1' Pudil
33' Alégué Elandi
48' Trédl
45' Vintr
81' Srubek
82' Jambor
90' Jambor
Sestavy
Dvořák – Trédl (68. Beran), Kričfaluši, Švec, Labík – Tiéhi, Šubert (68. Pudil), Planka (73. Nikl), M. Jurásek – Šmiga (90. Zachoval), Singhateh (90. Biegon).
Na lavičce: Kolodziej, Behenský
Trenér: Marek Jarolím
Kinský – Ilko, Matys, Štěpánek, Vintr (46. Williams) – Oulehla (73. Srubek), Cabadaj (73. Jambor), Lahodný (64. Moučka), Alégué Elandi, Kanakimana – Fofana (58. Lacík).
Na lavičce: Jícha, Dweh
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Krejsa – Machač, Slavíček • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 385

Komentář

Zápas mezi béčkem Slavie Praha a Vyškovem začal ve vysokém tempu, přesto se na první velkou šanci čekalo až do 21. minuty, kdy se sám před Kinského dostal Daniel Šmiga. Vyškovský gólman ale velmi dobře vyběhl a Šmigovu střelu zneškodnil. Jen o pět minut později byl na druhé straně ve střelecké pozici Kanakimana, také proti němu se ale zaskvěl brankář Dvořák.

K první změně skóre došlo ve 33. minutě. Po rychlé kombinaci hostů se balon dostal na hranici vápna k Alexisi Aléguému Elandimu a jeho technická rána zapadla až za záda bezmocného Dvořáka – 1:0. Sešívaní ale dokázali bleskově odpovědět. Neuběhly ani tři minuty a po kolmém pasu za obranu udělal Matěj Jurásek kličku Kinskému a následně zamířil od odkryté brány – 1:1.

Domácím pak skvěle vyšel i vstup do druhé půle. Opět u toho byl Matěj Jurásek. Jeho střílenou přihrávku od brankové čáry si do vlastní sítě srazil Jiří Oulehla a Slavia rázem vedla 2:1. Hosté okamžitě zařadili druhý rychlostní stupeň a závěrečná půlhodina přinesla mimořádně zajímavou podívanou. V 63. minutě mohl srovnat Kanakimana, jeho ránu z levé strany ale bravurně vyrazil Dvořák.

Sešívaní si velkou šanci na navýšení skóre připsali dvacet minut před koncem. Po přihrávce od Berana byl sám před Kinským Ebrima Singhateh, na mladého českého reprezentanta si ale nepřišel. V úplném závěru pak mohli srovnat Ahanna Williams a hned vzápětí Jaromír Srubek, gólman Slavie ale svůj tým v rozhodujících chvílích podržel. V první minutě nastavení pak o vítězství Slavie rozhodl Adam Pudil, který levačkou na zadní tyč uzavřel skóre zápasu na 3:1.