02.10.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf otočil zápas s Vlašimí a drží krok s čelem tabulky

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY otočili zápas s Vlašimí a berou tři body. Přitom od 11. minuty vedli hosté po trefě Smejkala. Jenže před pauzou se trefil Tanko a těsně po přestávce svým druhým gólem utkání otočil. Z penalty pak pojistil vítězství domácích Kouřil.
37' Tanko
52' Tanko
77' Kouřil (pen)
12' Smejkal
42' Ondráček
55' Ludvíček
78' Vachoušek
89' Zbrožek
20' Heppner
42' Lehoczki
55' Smejkal
76' Suchan
Sestavy
Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Radosta – Bláha, Samko (68. Michal), Ludvíček, Ondráček (83. Zbrožek), Schön (83. Pajkrt) – Tanko (74. Vachoušek).
Na lavičce: Šerák, Kříž
Trenér: Miroslav Holeňák
Vágner – Lehoczki, Halinský, Kulhánek, Heppner – Rigo, Suchan, Zinhasović (82. Langhamer), Smejkal (68. Solomon), Horský (68. Toula) – A. Svoboda (77. Ugwu).
Na lavičce: Kolář, Hošek, Onije
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Adámková - Horák, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 385

Komentář

Desáté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ukončil duel Varnsdorfu s Vlašimí. Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří byli aktivnější a hned po deseti minutách hry šli do vedení. Varnsdorf nevyužil čtyři rohové kopy po sobě a inkasoval z rychlého protiútoku. Suchan dokázal v pádu přihrát na osamoceného Tomáše Smejkala, který z blízkosti propálil Vaňáka.

Varnsdorf chtěl na nepříznivý vývoj ihned zareagovat. V 19. minutě si na polovině hřiště převzal míč Ondráček, rychle se s ním otočil a vyslal do úniku Schöna, kterého za cenu červené karty zastavil Petr Heppner. Tato situace ovlivnila následující vývoj zápasu. Varnsdorf převzal otěže hry a bylo otázkou času, kdy vsítí vyrovnávací branku. Ve 37. minutě rozehrál Vágner pouze na Ludvíčka, který posunul na Abdullahi Tanka, jenž si to namířil přímo na bránu a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhou půli začali lépe domácí a hned v 52. minutě se dočkali vedoucí branky. Aktivně hrající Ondráček rozehrál rohový kop na Richtera, jenž hlavičkou posunul Abdullahi Tanka, který kolenem otočil vývoj zápasu. O osm minut později mohli jít Severočeši do dvoubrankového vedení, Schön ale orazítkoval pouze tyč. Definitivní tečka za zápasem přišla v 77. minutě. Vlašim zahrála v pokutovém území rukou a sudí nařídila penaltu. K té se postavil Martin Kouřil a nekompromisní střelou k tyči pojistil vítězství Varnsdorfu.

Vlašim zůstává v tabulce poslední se šesti body, Varnsdorf poskočil na třetí místo s devatenácti body.