07.10.2022 | Michal Luxa | Zápas

Jihlava neudržela vedení s Prostějovem, o vyrovnání se postaral Schaffartzik

Foto: https://fcvysocina.cz/
Jihlava - V jedenáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY změřila Jihlava síly s Prostějovem, ovšem střetnutí skončilo remízou 1:1. Vysočinu posunul v sedmadvacáté minutě do vedení Filip Vedral. Jenomže hostující celek srovnal chvíli po poločasové přestávce, když se prosadil Jan Schaffartzik. Vyrovnávací branka na malou chvíli posadila Prostějov na koně, avšak další vyložená šance skončila pouze vedle pravé tyče, a tak si oba týmy rozdělily po bodu.
27' Vedral
51' Schaffartzik
55' Vedral
77' Piško
55' Kušej
57' Kulig
Sestavy
Soukup – T. Svoboda, Vedral, Piško, Peřina – Shudeiwa, Lacko (C) (46. Tureček) – L. Fila (46. Křivánek), Zoubele, Selnar – Tall (61. Ogiomade).
Na lavičce: Jágrik, Christodoulou, Gabriel, Vítek
Trenér: Jan Kameník
M. Bárta – Blahuta (25. Bolf), Bialek, Schaffartzik (C), Stříž (67. Elbel) – Kušej, Kulig, Omale (71. Gáč), Šumbera, Koudelka – Ali-Abubakar.
Na lavičce: Krynskyj, Ščedryj, Bartolomeu, Pinc
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Kotík • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 513

Komentář

Ve dvanácté minutě poprvé zahrozil hostující Torfiq Ali-Abubakar, jehož slibný pokus vyrazil Pavel Soukup na roh. O patnáct minut později se skóre zápasu měnilo. Zatímco Prostějov svou příležitost zahodil, Jihlava okamžitě udeřila. Na centr Jakuba Selnara si naskočil Filip Vedral, jenž hlavou mířil přesně – 1:0.

O chvíli později mohlo být vyrovnáno, když Šumberovo zakončení už mířilo do branky. Ovšem v poslední chvíli zasáhl na brankové čáře Lukáš Zoubele. Deset minut před poločasovou přestávkou se centr nepovedl Vasilu Kušejovi, ovšem balon putoval jen kousek nad horní tyčku branky Vysočiny.

Běžela jednapadesátá minuta, když Prostějovští vyrovnali! Janu Koudelkovi se rozehrání rohového kopu nepovedlo, avšak dostal šanci na reparát. Přetažený centr vrátil před branku Jakub Bolf a Jan Schaffartzik, nedal brankáři šanci zasáhnout – 1:1. Vyrovnávací trefa hostující tým posadila na koně a o tři minuty později mohl jít do vedení. Po dalším rohovém kopu hlavou zakončoval Samuel Kulig, jehož hlavička mířila přesně do náruče Pavla Soukupa.

Dvanáct minut před vypršením normální hrací doby rozehrával Prostějov standardní situaci. Pokusem z přímého kopu se prezentoval Jan Koudelka, jehož střela proletěla těsně vedle pravé tyče. A jelikož si ani jeden z týmů další vážnější příležitost nepřipravil, skončilo střetnutí dělbou bodů.