08.10.2022 | Tereza Trčková | Zápas

Ezeh v šesté minutě nastavení rozhodl derby pro Karvinou

Foto: MFK Karviná
Karviná - Šlágr 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Karvinou a Opavou dlouho vypadal na remízu, nakonec všechny body berou domácí. Blíž k výhře měl už v průběhu poločasu domácí tým. Kapitán Michal Papadopulos však v 64. minutě nechal z pokutového kopu vyniknout hostujícího brankáře Lasáka. Po vyloučení Rychlého ze 79. minuty šli hosté do deseti a v šesté minutě nastavení rozhodl domácí Ezeh o výhře 1:0.
90+6' Ezeh
bez branek
57' Zedníček
81' Šindelář
86' Rezek
36' Rychlý
43' Macháček
64' Helebrand
78' Rychlý
81' Janoščín
90+2' Lasák
Sestavy
Neuman – Mikuš, Soukeník, Šindelář, Žídek – Žák, Budínský – Memić (56. Zedníček), Málek, Rezek (66. Bartl, 82. Rolinek) – Papadopulos (C) (82. Ezeh)
Na lavičce: Ciupa, Krčík, Boháč
Trenér: Radomír Korytář
Lasák – Kadlec, Janoščín (C), Bílek, Helebrand – Haitl (77. Kopečný), Rychlý, Šigut (90+2. Ščudla), Macháček, Kramář – Yunis (87. Rataj)
Na lavičce: Číž, Gorčica, Janjuš, Latoň
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Křepský - Bureš, Lakomý • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1630

Komentář

Souboj bývalých prvoligových týmů začal v dobrém tempu. Hned v prvních minutách měli Opavané dva rohové kopy, které ale Karviná dokázala ubránit. V šesté minutě to z dálky zkusil opavský Kadlec, jeho střela ale jen těsně prolétla nad břevnem. První náznak šance měli i domácí, kteří po faulu Málka rozehrávali přímý kop. Budinského centr ale nenašel svého adresáta, a tak i po čtvrthodině hry zůstal bezbrankový stav. První výraznou šanci zápasu přinesla 27. minuta. Odražený míč po Budinského střele skončil u Papadopoluse, ten ale z bezprostřední blízkosti orazítkoval pouze tyč. Po zbytek prvního poločasu byla hra plná nepřesností a důsledné obrany. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu opět vstoupili lépe hosté. Jejich aktivita se jim vyplatila v 52. minutě, kdy Kadlec poslal přesný centr na zadní tyč, na kterou si nabíhal Rychlý. Jeho hlavička jen těsně minula tři tyče Neumanovy branky. Hra se začala postupně otevírat, čehož využily útočné řady domácích. V 58. minutě předvedli karvinští hráči perfektní kombinaci, kterou mohl zakončovat Zedníček. Jeho střílený centr ale na poslední chvíli odvrátila na roh opavská obrana. Karviná v tlaku nepovolovala a o pár minut později dokonce zahrávala penaltu po faulu Helebranda, který ve vápně poslal k zemi Málka. K penaltě se postavil Michal Papadopulos, jeho úmysl ale vystihl brankář Lasák. Opavští následně přitvrdili v osobních soubojích, což mělo za následek tvrdý skluz Rychlého, který ocenil rozhodčí červenou kartou, Opava tak šla 20 minut před koncem utkání do desíti. Domácí hráči nedokázali početní převahu přetavit v brankové příležitosti a vypadalo to, že se týmy rozejdou se zápasu smírně. V poslední minutě nastavení ale domácí ještě vybojovali roh, ze kterého se dokázal prosadit Lucky Ezeh, jež se dobře zorientoval na malém vápně a prostřelil hostujícího Lasáka. Na tento gól již Opava nedokázala reagovat a Karviná si připsala druhou výhru v řadě.