16.10.2022 | Daniel Gargulák | Zápas

Poslední Vlašim zazářila na Hané, rezervě Sigmy nadělila pětku

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbalisté Vlašimi ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE po dvou zápasech opět naplno bodovali. Ve 12. kole soutěže uspěli na půdě olomoucké rezervy, kde o svém vítězství rozhodli už během necelé půlhodiny. Hosté totiž během úvodních 27 minut udeřili hned třikrát a na Hané nakonec zvítězili v poměru 5:0. Středočeši navzdory jednoznačné výhře zůstávají na poslední příčce tabulky.
bez branek
4' Smejkal
26' Lehoczki
27' Bednár (vl)
51' Suchan
90+2' Toula
29' Grygar
54' Langer
79' Galus
54' Lehoczki
70' Horský
Sestavy
Digaňa – Slavíček, Bednár, Vepřek, Galus (79. Fiala) – Langer, Grygar (46. Fabiánek) – J. Matoušek (59. Vaněček) – Hadaš (46. Uriča), Zlatohlávek, Šíp (59. Grečmal).
Na lavičce: Stoppen, David
Trenér: Augustin Chromý
Vágner – Heppner, Lehoczki (67. Lehovec), Kulhánek, Halinský – Smejkal (74. Zinhasović), Onije, Suchan, Rigo (59. Horský), Solomon (59. Langhamer) – A. Svoboda (67. Toula).
Na lavičce: Kolář, Hošek
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Rouček – Vyhnanovský, Hádek • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 216

Komentář

Vstup do zápasu vyšel jednoznačně lépe hostům z Vlašimi, kteří na svého soupeře vlétli se vším všudy a Olomouc vůbec nepouštěli do hry. Svého tlaku navíc dokázali využít už ve čtvrté minutě k vedoucí brance, Tomáš Smejkal využil naprosto statické obrany domácích a osamocen v pokutovém území poslal míč za záda brankáře Sigmy poprvé v zápase.

Vlašim pokračovala v drtivém tlaku a domácí prakticky nepouštěla za půlicí čáru. Svůj výborný herní projev navíc proměnila v další dva góly. Rohový kop nejprve zužitkoval i se šťastným odrazem Ondřej Lehoczki přesnou ranou pod břevno a třetí gólovou radost pouze minutu po něm způsobil hostům vlastní gól Adama Bednára, který se snažil ve výskoku odvrátit centr z pravé strany hřiště a nešťastně jej poslal do vlastní sítě. 

Olomouc se ale zejména v posledních patnácti minutách dostávala do hry a začala si vytvářet nebezpečné šance. Míč několikrát proletěl vápnem bez potřebného finálního zakončení, svou šanci z bezprostřední blízkosti nevyužil ani Matoušek. Po poločase se tak do kabin odcházel za jednoznačného vedení Vlašimi. 

Béčko Sigmy vstoupilo o poznání lépe do druhé půle a začalo ihned v jejím úvodu na hosty z Vlašimi tlačit. Olomoučtí se dostali do dobrých šancí, v 51. minutě ale z první útočné akce velmi krutě zasadila Vlašim svůj čtvrtý úder. Kapitán Jan Suchan přesprintoval de facto celé hřiště a svou tvrdou pravačkou v pokutovém území propálil brankáře Digaňu.

Hanáci se velmi sympaticky nevzdávali a vůbec neupouštěli od své aktivní hry. Vlašim ale hrála velmi kompaktně směrem dozadu a v defenzivním zataženém bloku nepouštěla domácí hráče k žádným nebezpečným šancím. Jejich ojedinělost reprezentovalo zakončení Zlatohlávka na bližší tyč nebo Vaněčkova hlavička těsně nad branku.

Hosté naopak velmi nemilosrdně přidali ještě v nastavení pátý gól z kopačky střídajícího Adama Touly, který v úplném závěru celého zápasu podtrhl vítězství Vlašimi. Středočeši zůstávají poslední, na bod se ovšem přiblížili předposlednímu béčku pražské Slavie, Hanáci jsou v tabulce na sedmém místě.