16.10.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf si poradil s rezervou Sparty a jde na druhou příčku

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Domácí fotbalisté v rámci 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítali rezervu pražské Sparty. Hned v šesté minutě poslal ve formě hrající hosty do vedení Nigérijec Tanko a ještě do poločasu přidal druhou branku Ondráček. Mladí sparťané ani ve druhém zápase po sobě nedokázali vstřelit branku, takže si ze stadionu v Kotlině odváží prohru 0:2.
6' Tanko
27' Ondráček
bez branek
69' Michal
66' Suchomel
Sestavy
Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Radosta – Bláha (C), Samko (73. Zbrožek) – Schön, Ondráček (80. Vachoušek), Kříž (63. Michal) – Tanko (80. Rudnytskyy).
Na lavičce: Šerák, Ludvíček, Pajkrt
Trenér: Miroslav Holeňák
Heča – Suchomel, Kukučka, Večerka (46. Gedeon), Horák – Jonáš, Kaštánek, Holoubek (71. Goljan), Pudhorocký (C) – O. Novotný, Schánělec (26. Váňa).
Na lavičce: Tůma, Ambler, Hodouš, Šilhart
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Dorušák - Leška, Poživil • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 1105

Komentář

Dvanácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřel duel Varnsdorfu s rezervou Sparty. O tom, že se v letošní sezóně jedí do severočeské Kotliny pro body jen velmi těžko, se přesvědčili Pražané hned v úvodu utkání. V šesté minutě pláchl z rychlého protiútoku Abdullahi Tanko a střelou podél Heči otevřel skóre utkání. Hosté poté zvýšili aktivitu, ve 20. minutě dostal přihrávku do ulice Novotný, jenže váhal se střelou tak dlouho, až mu do ní vložil nohu dvoumetrový Kouřil.

Přes tisíc diváků se podruhé radovalo ve 27. minutě poté, co se Radosta zmocnil míče na středu hřiště, centrem do lajny našel nabíhajícího Richtera, který ihned po zpracování vybídl ke skórování Adama Ondráčka. Ten již neměl těžký úkol a zajistil svému týmů dvoubrankový náskok. Snížit mohla Sparta ve 35. minutě, jenže Novotný centr do malého vápna jen „líznul“ špunty.

Sparta udělala do druhé půle jednu změnu v sestavě, hřiště opustil Večerka a nastoupil Gedeon. Jenže to byl opět Varnsdorf, který mohl skórovat. Tanko se protáhl po lajně a zpětnou přihrávkou hledal Schöna, ten však v souboji s Hečou neuspěl. Na druhé straně se hosté snažili prosadit hlavičkou, ale také Vaňák si připsal důležitý zákrok. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a definitivní tečku za zápasem mohl udělat opět Tanko, který si narazil balón s Michalem a dostal se tváří v tvář před Heču. Při pokusu zamířit k tyči ale chyběla přesnost.

Varnsdorf tak udržel vedení dva nula a vyhoupl se na druhé místo s dvaadvaceti body. Sparta zůstává jedenáctá s čtrnácti body.