21.10.2022 | Petr Komárek | Zápas

Jihlava doma zabrala. Výhru nad béčkem Slavie trefil v nastavení Vedral

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Televizním duelem před kamerami ČT sport otevřeli 13. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté Jihlavy s rezervou Slavie. Dlouho vyrovnaný zápas, ve kterém oba celky dohrávaly pouze v deseti, na svou stranu překlopil domácí celek. V nastaveném čase totiž vstřelil jedinou branku utkání jihlavský obránce Filip Vedral. Vysočina tak ukončila šestizápasové čekání na výhru ve F:NL, naopak Pražané prohráli potřetí v řadě.
90+2' Vedral
bez branek
46' Svoboda
54' Křivánek
55' Selnar
74' Shudeiwa
47' Kopáček
55' Behenský
66' Šmiga
81' Singhateh
86' Trédl
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Piško, Peřina – Shudeiwa (76. Lacko), Tureček (85. Gabriel) – Křivánek (76. Křehlík), Selnar, Ogiomade (76. L. Fila) – Zoubele (70. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Soukup, Christodoulou
Trenér: Jan Kameník
Dvořák – Trédl, Behenský, Švec, Labík – Kopáček (72. Nikl), Šubert (58. Hunal), Planka – A. Pudil, Singhateh, Šmiga.
Na lavičce: Kolodziej, Alrashdi, Beran, Osuagwu, Zachoval
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Batík – Žurovec, Pospíšil – Raplík • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 456

Komentář

První nebezpečný útok podnikli po pěti minutách hosté. Do pokutového území odcentroval Trédl, na zadní tyči číhajícímu Šmigovi ale střela z první nevyšla. Na druhé straně protáhl Dvořáka Selnar, který to zkusil zpoza vápna. Ještě větší práci měl brankář Slavie se zakončením nigerijského útočníka Ogiomadeho, balon letící pod břevno dokázal zastavit.

Výraznější šanci si pak vytvořili i Pražané. Šmiga při protiútoku přihrál Gambijci Singhatehovi, jehož pokus směřující mezi nohy Jágrik vyrazil na roh. Zanedlouho Šmiga hlavičkoval ve slibné pozici, míč ale netrefil ideálně a jihlavskou bránu minul. S koncem úvodní půlhodiny mohl otevřít skóre Ogiomade, Dvořák však nohou udržel bezgólový stav.

Na sklonku prvního poločasu se na zadní tyči snažil prosadit Šubert, na Jágrika ale nevyzrál. Po přestávce pak došlo k málo vídanému momentu. V 56. minutě viděl červenou kartu jak jihlavský Selnar, tak slávista Behenský. Hru deset na deset mohla krátce poté využít Vysočina. Svoboda našel centrem Shudeiwu, který hlavičkoval těsně nad hostující branku.

V závěru utkání vystřelil za velkým čtvercem střídající Gabriel, který pobýval na hřišti sotva dvě minuty. Dvořák zvládl zasáhnout, čisté konto ale nakonec na pomezí Čech a Moravy neudržel. Jihlavě vystřelil vítězství ve druhé minutě nastavení druhého dějství Filip Vedral. Útočník přeškolený na stopera překonal gólmana sešívaných pokusem z malého vápna. Všechny body tak získali Horáci.