21.10.2022 | Jan Šimek | Zápas

Rozjetá Příbram vyhrála v Opavě a je v čele! Slezany složil Wágner

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Opava – Fotbalisté Příbrami dál prokazují vynikající formu. Svěřenci trenérů Marka Nikla a Tomáše Zápotočného na horké slezské půdě zvítězili 1:0 díky brance Tomáše Wágnera z pokutového kopu a minimálně do sobotního odpoledne se budou vyhřívat na samé špici tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Středočeši neprohráli už jedenáct utkání v řadě, zato Opava potřetí za sebou padla.
bez branek
68' Wágner (pen)
20' Kramář
44' Helebrand
75' Janoščín
90+5' Lasák
22' Sakala
37' Anih
52' Fišl
71' Wágner
90' Dudl
90+5' Novotný
Sestavy
Lasák – Helebrand, Bílek, Janoščín, Kadlec – Kopečný, Gorčica (79. Dostál), Ščudla – Kramář – Rataj (75. Janjuš), Yunis.
Na lavičce: Číž, Celta, Pejša, Macháček, Doleček
Trenér: Roman West
Melichar – Sakala, J. Jeřábek, Fišl – Osmančík (79. Čejka), M. Čermák (90+3. Vokřínek), Petrák (65. Zeronik), Musil (79. Švestka), Dudl – Wágner, Anih (65. V. Novotný).
Na lavičce: Smrkovský, Hájek
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Opočenský – Matoušek, Lakomý • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1250

Komentář

Lépe začali domácí a hned v úvodu utkání mohli jít do vedení. Gorčica vysunul rozběhnutého Ščudlu, ten z levé strany odcentroval na Yunise, jenž měl na kopačce úvodní gól zápasu, jenže míč netrefil ideálně a minul pravou tyč hostující brány.

O chvíli později Kadlec svým centrem na zadní tyč našel Kopečného, ten ovšem hlavičkoval mimo a příbramský gólman Melichar nemusel zasahovat. V závěru první půle to hořelo na obou stranách. Ščudlův prudký přízemní centr si málem srazil do vlastní brány Dudl, na opačné straně pálil nad břevno Anih, a pak Kramářovu ránu vychytal Lasák.

Po hodině hry na sebe znovu upozornil Ščudla, jeho dělovku Melichar vyrazil s vypětím všech sil na roh. Hned vzápětí po Bílkově centru propadl míč na zadní tyč, kde byl opět Ščudla, jenže netrefil míč a balon zastavila branková konstrukce.

A tak udeřilo na druhé straně. Po kontaktu s Kadlecem ve vápně upadl Čermák a sudí Opočenský ukázal na značku pokutového kopu. Balon si vzal Tomáš Wágner a razantní dělovkou pod břevno poslal Příbram do vedení.

Slezané se v závěru hnali za vyrovnáním, jenže vyloženou příležitost si nevytvořili a padli potřetí v řadě. Zato Příbram je v laufu, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neprohrála už jedenáct utkání v řadě a vyhoupla se do čela tabulky.

Ohlasy trenérů

Roman West (Slezský FC Opava): „Utkání se mi hodnotí strašně těžko, protože je to třetí porážka v řadě, což mrzí a bolí. Myslím, že jsme tentokrát dojeli na neproměňování šancí. V první půli jsme měli snad sedm větších či menších příležitostí, hosté asi dvě. Po změně stran jsme měli další možnosti, které vyvrcholily tyčí. Zkrátka nám to tam nespadlo a na druhé straně přišla penalta. Pak jsme sice měli určité závary, ale nejsme schopni dávat góly, což nás v zápasech zkrátka sráží. Nyní to bylo znovu vidět.“

Tomáš Zápotočný (FK Viagem Příbram): „Jsem nesmírně šťastný za vítězství, protože je pro nás hodně důležité. Prodloužili jsme sérii, kterou v soutěži držíme. Musím před kluky smeknout, protože to byl těžký zápas proti velmi silnému soupeři. Vyhráli jsme trochu se štěstím. Přežili jsme šance Opavy a domácí budou zklamaní, protože si nezasloužili prohrát. Ve fotbale ale občas zkrátka rozhoduje štěstí. Myslím, že se tady soupeřům budou dělat body hrozně těžko, proto si vítězství velice vážíme.“