22.10.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Tyčky, břevno a nerozhodný výsledek. V duelu Chrudimi s Olomoucí B gól nepadl

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi remizovali ve třináctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s rezervou Olomouce 0:0. Oba týmy v zápase nastřelily brankovou konstrukci, skóre se ale nezměnilo ani po velké šanci domácích v závěru. Východočeši sice páté vítězství v řadě nepřidali, na pět utkání však natáhli bodovou sérii. V tabulce zůstali pátí, Sigma se díky bodu posunula na sedmé místo. Hanáci udrželi čisté konto po pětigólovém debaklu v minulém kole od Vlašimi.
bez branek
bez branek
34' Řezníček
78' Míka
77' Zlatohlávek
87' Matoušek
Sestavy
Floder – Kesner, Hašek, Míka, Koželuh – Řezníček – Záviška, Skwarczek, Kejř, Vrána (75. P. Juliš) – Firbacher (82. Jedlička)
Na lavičce: Mach, Harušťák, Kodýdek, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Stoppen – Bednár, David, Vepřek, J. Matoušek (90+2. Grečmal) – Fabiánek (90+2. Galus), Langer – Šíp (63. Uriča), Hadaš (74. Slavíček), Zlatohlávek (63. Fiala) – Vaněček
Na lavičce: Fendrich
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Volek – Hurych, Pochylý • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 720

Komentář

V Chrudimi se potkaly dva týmy z horních pater tabulky, nicméně první poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit výraznou příležitost. Za zmínku stojí rozhodně šance Jana Davida, který hlavičkoval do tyče, na druhé straně pak pokus hlavou Filipa Firbachera.

Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, po pauze však domácí rozjeli útočný festival. Vše začalo nadějnou hlavičkou Dominika Haška, kterou hostující gólman vyškrábl nad břevno konečky prstů. Vzápětí přišlo zakončení Jana Řezníčka, jehož ukázková, technická rána skončila právě na horní tyči olomoucké branky.

Východočeský celek postupem času zvyšoval svoji aktivitu, jedenáctka Sigmy byla dlouho jen zatažena na vlastní polovině. Šance střídala šanci, v zakončení se ale Chrudimi nevedlo. Největší příležitost na rozhodnutí zápasu přišla až v poslední minutě nastavení. Na malém vápně se několik hráčů snažilo dostat balon do sítě, ten nakonec hned třikrát skončil na tyči a brankovou čáru nepřekročil.

Chrudim tak remizovala se Sigmou B 0:0 a bodovala popáté v řadě. Olomouc druhou porážku za sebou nepřipustila, na MFK aktuálně ztrácí dva body.