22.10.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vlašim už není poslední, proti Vyškovu udržela remízu i přes červenou kartu

Foto: Tobiáš Mima (mfkvyskov.cz)
Drnovice – Fotbalisté Vlašimi remizovali ve třináctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Vyškovem 1:1 a opustili poslední místo tabulky. Momentálně jsou patnáctí – o skóre před rezervou Slavie. Svěřenci trenéra Hyského v Drnovicích vedli po trefě kapitána Suchana, který proměnil penaltu. Domácí ještě do přestávky srovnali, vlastní gól si vstřelil Kulhánek. Středočeši dohrávali zápas bez vyloučeného Onijeho, v oslabení však neinkasovali. Oba týmy v posledních třech duelech zaznamenaly jednu výhru a dvě remízy. Vyškov se v neúplném soutěžním pořadí posunul na třetí pozici, předskočit ho ale může Varnsdorf, který do ligového dění zasáhne v neděli.
36' Kulhánek (vl)
18' Suchan (pen)
42' Alégué Elandi
24' Hošek
53' John
57' Kulhánek
78' Onije
Sestavy
Kinský – Němeček, Matys, Dweh, Ilko – Lahodný, Štěpánek (72. Jambor) – Kanakimana, Cabadaj (57. Lacík), Alégué Elandi (80. Klesa) – Vintr (72. Srubek)
Na lavičce: Kvapil, Dao, Oulehla
Trenér: Jan Trousil
Vágner – Hošek, Kulhánek, Halinský, Heppner – Smejkal (88. Langhamer), Onije, Suchan, Rigo (81. Zinhasović), Solomon (81. Horský) – A. Svoboda (90+3. Toula)
Na lavičce: Kolář, Lehovec, Ugwu
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Kvítek – Šimáček, Špindlerová • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 507

Komentář

Hned v prvních minutách utkání si Kinský dobrým výběhem pohlídal potenciální šanci Vlašimi. Netrvalo dlouho a přišla i úvodní příležitost domácích – Ilko hledal Lahodného, proti němuž ale obstál hostující gólman. Jako první skórovali Středočeši, Jan Suchan uklidil penaltu přesně k levé tyči.

Vlašim kontrolovala hru také v následujících chvílích, nicméně náskok jí do konce prvního poločasu nevydržel. Ve 36. minutě si balon do vlastní brány srazil hostující obránce Jiří Kulhánek a Vyškov srovnal.

Sotva odstartovala druhá půle, okamžitě se naskytla možnost domácím. Brankář Vágner však dobrým pohybem zastavil Kanakimanu, načež přišly dvě větší šance Vlašimi. Solomonovu ránu vykryl reflexivně Kinský, přičemž jen o chvíli později chyběl kousek střele Smejkala.

Aktivně hráli hosté také v navazující fázi poločasu, jenže potom přišel moment, který jejich snahu utlumil. Chisom Onije dostal v závěrečné čtvrthodině červenou kartu potom, co zkosil ve vyložené příležitosti Kanakimanu, a tak Vyškov získal více prostoru vepředu. Ani to však Jihomoravanům nestačilo, aby urvali výsledek na svoji stranu.

Oba týmy se tak rozešly smírně 1:1, což Vyškovu aspoň prozatím stačí na třetí příčku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Vlašim je po zisku bodu průběžně patnáctá.