22.10.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Za půl hodiny bylo hotovo, Karviná v domácím prostředí smetla Duklu

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – Fotbalisté Karviné rozstříleli ve třináctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Duklu 5:0 a vyhráli pátý z dosavadních šesti domácích zápasů aktuální sezony. Během úvodních třiceti minut se trefili Mikuš, Memič a Málek, ve druhé půli přidali další góly Budínský a střídající Boháč. Pražané, kterým kvůli disciplinárnímu trestu opět chyběl trenér Rada, prohráli venku podruhé v řadě. MFK se v neúplné tabulce posunul na čtvrté místo, „vojáci“ zůstali devátí.
8' Mikuš
22' Memić
28' Málek
54' Budínský
90+3' Boháč
bez branek
bez karet
35' Moulis
82' Ullman
Sestavy
Neuman – Mikuš, Soukeník, Šindelář, Žídek (33. Cienciala) – Žák (76. Boháč), Budínský, Memič (64. Rezek), Málek, Bartl (76. A. Krčík) – Durosinmi (76. Papadopulos)
Na lavičce: Ciupa, Krčík
Trenér: Radomír Korytář
Šťovíček – Hrubeš, Holiš, Piroch (46. Peterka), Ullman – Buchvaldek, Barac, Havelka (37. Uhlíř), Moulis (37. Adediran), Kim (46. Šebrle) – Matějka (67. Kozel)
Na lavičce: Čtvrtečka, Huf
Rozhodčí: Krejsa – Poživil, Šafránková • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1012

Komentář

Fotbalisté Karviné vstoupili do zápasu proti Dukle nejlépe, jak mohli. Hned v osmé minutě hry se totiž dostali do vedení, když se po standardní situaci hlavičkou na přední tyči prosadil Rajmund Mikuš. Právě úvodní branka určila ráz celého utkání, protože zaskočení hosté se nedokázali vzchopit a v dalším průběhu hry se na jejich bránu řítila jedna útočná akce domácích za druhou.

Ve 22. minutě to bylo již 2:0. Po křížné přihrávce z levé strany vnikl do vápna Amar Memič a tvrdou ranou na přední tyč překvapil nepozorného brankáře Šťovíčka. S Duklou to nevypadalo vůbec dobře a následně bylo ještě mnohem hůře. Ve 27. minutě měl velkou šanci Málek, po přihrávce od Durosinmiho ho ale skvěle vychytal hostující brankář. Jenže o pár vteřin později to přeci jen bylo již 3:0, protože právě Jaroslav Málek využil velké chyby hostující defenzivy a napodruhé sám před Šťovíčkem nezaváhal.

Hosté šli do druhé půle s cílem vrátit se co nejrychleji do zápasu. Jenže v 54. minutě počtvrté inkasovali a bylo prakticky rozhodnuto. Čisté svědomí při čtvrtém gólu neměl gólman Šťovíček, kterému vypadl na malém vápně balon z rukou a dobíhající Lukáš Budínský měl velmi snadnou úlohu. Největší šanci hostů měl pak v 56. minutě Adediran, po chybě obrany ale nechal vyniknout brankáře Neumana.

Blízko ke gólu byl také urostlý domácí útočník Durosinmi, svou velkou šanci po samostatném úniku ale nedokázal dotáhnout do konce. Poslední branka zápasu pak padla ve třetí minutě nastavení. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu domácí skvěle zakombinovali uvnitř pokutového území a nehlídaný Sebastian Boháč na malém vápně v pohodě dorazil balon do brány. Karviná domácí zápas s Duklou Praha zvládla na jedničku a vyhrála zaslouženě 5:0.