23.10.2022 | Ondřej Černý | Zápas

Varnsdorf remizoval na hřišti Táborska a posunul se na barážové příčky

Foto: FC SILON Táborsko
Tábor - V rámci 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizoval Varnsdorf na půdě Táborska 1:1. Do utkání vstoupili lépe domácí. Ve třinácté minutě je poslal do vedení po centru z pravé strany David Ledecký. Na jeho trefu odpověděl dvacet minut po změně stran Nigérijec Tanko svým pátým gólem v letošním ročníku a nasměroval tak hostující tým na barážové příčky. Domácí poskočili na třináctou příčku.
13' Ledecký
64' Tanko
18' Varačka
72' Nešpor
75' Mezera
20' Richter
43' Kubista
66' Kříž
Sestavy
Zadražil – Kone, Mezera, Bederka – Plachý, Kopřiva (80. Alexandr), Babacar (67. Kosek), Tusjak (C) – Ledecký (67. J. Mach), Nešpor (89. Provazník), Varačka.
Na lavičce: Kotek, Bezpalec, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Vaňák – Zbrožek, Richter, Kouřil (30. Ludvíček), Radosta – Bláha (C), Kubista – Schön, Kříž, Ondráček (84. Rudnytskyy) – Tanko.
Na lavičce: Šerák, Dordič, Pajkrt, Vachoušek
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Vokoun – Dobrovolný, Cíchra • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 510

Komentář

Oba týmy za sebou měly středeční pohárové zápasy v rámci MOL Cupu. Domácí Táborsko nestačilo 1:2 na Zbrojovku Brno. Varnsdorf prohrál v Uherském Hradišti 0:6.

Úvod měli lepší domácí hráči, které po třinácti minutách poslal do vedení útočník David Ledecký. Zkušený forvard si našel pas z pravé strany hřiště a bezpečně poslal míč do branky Vaňáka. Vzápětí ale byli hosté blízko vyrovnání. Po podobné akci, jako byla ta gólová, zakončoval hostující Tanko pouze do břevna domácí svatyně. Poté se na hřišti lehce přitvrdilo a po jedné žluté kartě inkasovali Varačka a Richter. Po půlhodině hry musel střídat domácí obránce Martin Kouřil, jemuž nedovolilo pokračovat zranění hlavy. Ještě před odchodem do kabin inkasoval žlutou kartu za tvrdý zákrok Kubista.

Ve druhém poločase byl k vidění ofenzivnější fotbal. Po špatném vyběhnutí domácího brankáře mohl vyrovnat Kříž, který však netrefil prostor branky. Po hodině hry se už hosté mohli radovat z vyrovnávací trefy. Patrik Schön našel v pokutovém území nachystaného Abdullaha Tanka, který bez problémů zakončil do sítě a přidal pátý gól v aktuálním ročníku. Dvacet minut před koncem mohl zápas rozhodnout pro hosty Schön, který k asistenci odmítl přidat branku, když ze dvou metrů přestřelil odkrytou klec soupeře. V závěru už si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit větší gólovou šanci, body se tak dělily. Varnsdorf se dotáhl na třetí barážovou příčku, domácí tým poskočil na třinácté místo soutěže.