28.10.2022 | Daniel Gargulák | Zápas

Sváteční předehrávka skončila dělbou bodů. Sigma B proti Vyškovu dvakrát srovnala

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbalisté olomoucké rezervy remizovali v předehrávce čtrnáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Vyškovem 2:2. Hosté na Andrově stadionu dvakrát vedli po gólech Kanakimany a Vintra z penalty. Sigma pokaždé odpověděla zásluhou Matouška a střídajícího Uriči. Olomouc uhrála nerozhodný výsledek podruhé v řadě, Vyškov potřetí za sebou a bodoval ve čtvrtém z posledních pěti utkání. Svěřenci trenéra Trousila se v průběžné tabulce posunuli na třetí místo, čtvrtý Varnsdorf, pátá Karviná i šestá Chrudim ale odehrály o zápas méně.
9' Matoušek
48' Uriča
7' Kanakimana
20' Vintr (pen)
77' David
33' Štěpánek
53' Ilko
90' Dao
Sestavy
Stoppen – Slavíček, Bednár, David, Vepřek – Grygar, Spáčil (63. Vaněček) – J. Matoušek (74. Galus), Langer (86. Fabiánek), Šíp (46. Uriča) – Zlatohlávek (74. Hadaš)
Na lavičce: Fendrich, Fiala
Trenér: Augustin Chromý
Kinský – Ilko, Dweh, Štěpánek, Němeček – Lahodný, Cabadaj (63. Jambor) – Kanakimana (87. Dao), Alégué Elandi, Lacík (46. Fofana, 73. Klesa) – Vintr (87. Srubek)
Na lavičce: Kvapil, Matys
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Szikszay – Volf, Kotalík – Machálek • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 327

Komentář

Divoký úvod duelu „odšpuntovala“ gólová šance Matouška ze čtvrté minuty. Ofenzivní záložník Olomouce dostal výbornou přihrávku od Zlatohlávka, v zakončení ale i díky zákroku na poslední chvíli od obránce Dweha selhal a nedokázal dostat míč do prázdné branky. Na druhé straně kontroval v sedmé minutě Bienvenue Kanakimana, který utekl celé obraně Olomouce a střelou na bližší tyč poslal Vyškov do vedení.

Domácí ale inkasovaný gól vůbec nepoložil a o dvě minuty později vyrovnali. Jakub Matoušek si poradil ve vápně po přihrávce Zlatohlávka jako zkušený mazák. Kličkou do středu pokutového území a střelou na zadní tyč vstřelil první branku Olomouce v utkání.

Ke kontroverzní situaci došlo po aktivní hře z obou stran v devatenácté minutě. Sudí Szikszay odpískal penaltu pro Vyškov za faul na Lahodného, který se ale v pohybu kupředu zfauloval spíše sám zakopnutím o nohu soupeře. Nařízenou penaltu nicméně bez větších obtíží proměnil střelou do protipohybu brankáře Ondřej Vintr.

Tempo utkání poté až do konce poločasu spíše stagnovalo. Vyškov se zatáhl do defenzivního bloku a Olomouc jen těžce hledala cestu za vyrovnáním.

Sigma ale skvěle vstoupila do druhé půle a zásluhou střídajícího Filipa Uriči ve 48. minutě znovu srovnala. Mladý útočník skóroval po parádním lobu. Za dalších deset minut mohl domácí poslat do vedení Matoušek, ten ale zazdil i svou druhou velkou možnost v utkání.

V 65. minutě pálil po rohovém kopu skvěle Kanakimana, jeho rána ale těsně přeletěla břevno Stoppenovy branky. Utkání pak začalo herně stagnovat a ani jednomu z týmů se nedařilo dostat do výraznější akce, ze které by mohl ohrozit soupeřovu bránu. Další góly už v Olomouci nepadly, na Andrově stadionu se tak zrodila remíza.