29.10.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Příbram jede, porazila Jihlavu a je zpátky v čele. Smetana začal prohrou

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami pokračují ve velkém stylu. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neprohráli už dvanáct utkání za sebou, ve 14. kole doma přehráli Jihlavu. Odpor celku z Vysočiny, který vedl nový kouč Ondřej Smetana, zlomili po hodině hry. Dvakrát skóroval zkušený útočník Tomáš Wágner, jednou se prosadil Pavel Osmančík, Středočeši tak zvítězili jasně 3:0 a vrátili se na čelo tabulky.
62' Wágner (pen)
68' Osmančík
85' Wágner
bez branek
17' Čejka
82' Švestka
89' Dudl
17' Piško
77' Vedral
Sestavy
Melichar – Čejka (46. Anih), Fišl, Sakala, Dudl – Musil (76. Švestka), Osmančík (78. Vokřínek), M. Čermák, J. Jeřábek, Zeronik (76. V. Novotný) – Wágner (90. Hájek).
Na lavičce: Smrkovský, Vott
Trenér: Marek Nikl
Jágrik – Vedral, Piško, Gabriel – Shudeiwa (65. Ogiomade), Lacko – Svoboda, Tureček, Peřina (83. Fila) – Zoubele (74. Křehlík), Araujo-Wilson.
Na lavičce: Soukup, Christodoulou, Vítek, Tall
Trenér: Ondřej Smetana
Rozhodčí: Zaoral – Dohnálek, Mojžíš • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 862

Komentář

Vysočina Jihlava začala pod novým trenérem Ondřejem Smetanou dobře a na hřišti prvního týmu tabulky hrála v prvním poločase velmi dobře. Domácí se proti organizovanému soupeři do šancí prakticky nedostávali a celá první půle nepřinesla ani na jedné straně žádnou gólovou příležitost.

Vše podstatné se dělo až ve druhém poločase. V průběhu úvodní čtvrthodiny domácí postupně přidávali na tempu a svého soupeře postupně více a více přehrávali. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 62. minutě hry. V pokutovém území Jihlavy byl totiž faulovaný Jakub Zeronik a domácí měli výhodu v podobě pokutového kopu. Ten s velkým přehledem proměnil nejlepší střelec týmu Tomáš Wágner – 1:0!

Hosté se snažili okamžitě reagovat, avšak místo jejich šancí přišel velmi brzy gól na 2:0. V 68. minutě po rychle rozehraném přímém kopu nasprintoval do vápna Pavel Osmančík, který ranou z velkého úhlu překvapil gólmana Jágrika a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Hosté se v závěru na výraznější nápor nezmohli a navíc ještě jednou inkasovali. V probíhající 85. minutě poslal do vápna Jihlavy přesný pas Jan Vokřínek a zakončující Tomáš Wágner přidal svůj druhý gól v utkání. Domácí Příbram si tak připsala další vítězství a upevnila si tak svou pozici na prvním místě tabulky.