30.10.2022 | Daniel Ryl | Zápas

Tři penalty a jednou tolik gólů. B-tým Slavie přestřílel favorizovanou Karvinou

Foto: mfkkarvina.cz
Praha – Fotbalisté rezervy Slavie porazili ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pátou Karvinou 4:2. Za Pražany dvakrát skóroval Beran a jednou se trefili Planka a Matěj Jurásek, na straně hostů se prosadili Málek a Budínský. Zápas nabídl celkem tři penalty. Zatímco Málek ve 25. ani Beran ve 41. minutě nezaváhali, Šuberta ve druhé půli vychytal karvinský brankář Neuman. Sešívaní po třech prohrách naplno bodovali, stále však figurují v sestupovém pásmu. MFK neuspěl ve druhém venkovním duelu v řadě a nevyužil možnost posunout se v případě výhry na třetí příčku.
8' Beran
41' Beran (pen)
64' Planka
78' Jurásek
26' Málek (pen)
66' Budínský
84' Jurásek
90+3' Nikl
16' Durosinmi
50' Žák
55' Neuman
90+1' Papadopulos
90+2' Cienciala
Sestavy
Dvořák – Trédl, Hunal, Santos, Labík - Šubert (70. Šmiga), Nikl, Planka - A. Pudil (82. Kopáček), M. Jurásek, Š. Beran (90.+3 Zachoval)
Na lavičce: Kolodziej, Pudil, Alrashdi, Osuagwu
Trenér: Marek Jarolím
Neuman – Mikuš, Soukeník (68. D. Krčík), Šindelář, Cienciala – Žák (68. Papadopulos), Budínský – Memič (79. A. Krčík), Málek, Bartl (46. Rezek) – Durosinmi
Na lavičce: Ciupa, Rolinek, Boháč
Trenér: Radomír Korytář
Rozhodčí: Raplík – Dobrovolný, Hurych • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 420

Komentář

Sešívaní vstoupili do zápasu s 270 minut dlouhou sérií bez vstřeleného gólu. Čekání ale brzy ukončili, Labíkův centr na zadní tyč skončil u Adama Pudila, který připravil střelu pro Štěpána Berana a bylo veselo. Karviná se brzkým gólem nerozhodila, přebrala iniciativu, jenže její ofenzivnímu snažení chyběla potřebná přesnost a koncovka.

Na stavu nic nezměnil ani sled karvinských rohů, až po 25 minutách přišla akce po pravé straně, po níž byl jeden z hostů faulován v šestnáctce. Nařízenou penaltu proměnil Jaroslav Málek přesnou střelou do pravé strany branky. Vzápětí slávisté nevyužili zajímavou standardku, po které pálil z druhé vlny Beran. Jeho zajímavá střela zamířila jen vedle levé tyče.

Ač tlak Karviné narůstal, gólové šance nepřicházely. Naopak v závěru poločasu přidala Slavia a stejně jako soupeř si akcí po pravé straně vypracovala penaltu. Štěpán Beran nekompromisní střelou překonal Vladimíra Neumana, čímž vrátil svému týmu vedení. 

Favoritovi navíc nevyšel ani vstup do druhého poločasu. Po faulu Neumana na hranici vápna byl nařízen třetí pokutový kop, ale brankář Karviné svůj přešlap odčinil, když se proti Šubrtově nepovedené střele úspěšně natáhl. Vzápětí hosté mohli potrestat Santosovu chybnou rozehrávku, střela z levé strany však mířila jen do Dvořákovy připravené náruče.

Slavia nepolevila, naopak se po zahozené penaltě tlačila do útoku a byla odměněna. Pěknou akci za obranu zakončil z rohu malého vápna padající David Planka. O necelé dvě minuty později ale bylo sníženo po krásné trefě Lukáš Budínského k levé tyči. Karviná se tlačila do ofenzivy, nicméně šance nepřicházely.

Když už Slezané zakončili, trefili jen boční síť. Čtvrt hodiny před koncem navíc inkasovali počtvrté. Po chybě hostující obrany se do brejku dostal Matěj Jurásek, který obešel brankáře a v pádu poslal míč do odkryté branky. Závěr zápasu už si domácí pohlídali a mohli slavit zasloužené vítězství 4:2.