30.10.2022 | Ondřej Černý | Zápas

Cenná výpomoc z áčka, Sparta B vyhrála na Julisce

Foto: sparta.cz
V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přijela rezerva pražské Sparty na Julisku. Souboj týmů, kterým se poslední zápasy nevyvedly, začala lépe Dukla. V 19. minutě proměnil penaltu na svoji osobu s přehledem Sung-Bin Kim. Brankáře Čtvrtečku překonal čtvrt hodiny před koncem Filip Panák po rohu Horáka. A když se ve třetí minutě nastavení trefil Lukáš Juliš, tak všechny tři body zamířily na Letnou.
19' Seung Bin (pen)
77' Panák
90+3' Juliš
55' Ullman
17' Kukučka
65' Vácha
Sestavy
Čtvrtečka – Hrubeš, Holiš, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek (82. Matějka), Barac, Havelka (87. Kozel), Adediran (87. Huf), Kim (82. Moulis) – Uhlíř (76. Šebrle).
Na lavičce: Šťovíček, Piroch
Trenér: Petr Rada
Nalezinek – Suchomel, Kukučka, Panák, D. Horák – Vácha (C) (69. Schánělec), Gedeon (46. Večerka), Kaštánek, Šilhart (69. O. Novotný) – Goljan (58. Ambler), L. Juliš.
Na lavičce: Tůma, Hodouš, Horák
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Mikeska • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 752

Komentář

Ani jeden z pražských celků nevstupoval do zápasu 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v ideálním rozpoložení. Svěřenci Petra Rady vypadli minulý týden z MOL Cupu, na což navázali vysokou porážkou 0:5 v Karviné. Tým Michala Horňáka prohrál také dvakrát v řadě. Nestačil na Varnsdorf 0:2 a poté ani doma na Třinec 0:1.

Vzhledem k odloženému zápasu sparťanského áčka se možná čekalo větší zapojení jeho hráčů do dnešního zápasu, nakonec nastoupili jen Panák s Julišem.

V úvodu zápasu nebyla k vidění žádná větší šance, o něco aktivnější byl hostující tým, který se ale nedokázal dostat až k brance Čvrtečky. První rozruch se udál po čtvrt hodině hry, kdy domácí zakombinovali v pokutovém území a sparťanskou rezervu zachránil od inkasování včasný výběr brankáře Filipa Nalezinka.

V sedmnácté minutě se sám na hostující branku řítil Sung-Bin Kim, kterého  zastavil až nedovoleným způsobem stoper Ondřej Kukučka a rozhodčí nařídil naprosto jasný pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný Sung-Bin Kim, počkal si na pohyb brankáře Nalezinka a v poklidu poslal svůj tým do vedení.

O pár chvil později mohlo být pro hosty zase o něco hůř. Od druhé inkasované branky je zachránil Nalezinkův parádní zákrok proti domácí střele z levé strany vápna. Zbytek první půle nabídl už pouze náznaky šancí a řadu nepřesností, do šaten se tak šlo za vedení Dukly 1:0.

Začátek druhého poločasu začal kouč letenské rezervy střídáním, ze hry odešel Filip Gedeon a nahradil ho Dalibor Večerka. Ráz zápasu to však příliš nezměnilo a první práci připravili hosté Čtvrtečkovi, který je na Duklu propůjčen právě z Letné, až po hodině hry. S tvrdou střelou do středu branky však problém neměl.

Sparta prostřídala a byla aktivnějším týmem. V 77. minutě vybojoval rohový kop Schánělec. Po Horákově perfektní exekuci se do vzduchu pověsil Filip Panák a přesnou hlavičkou do levého dolního rohu domácí branky zařídil vyrovnání.

V předposlední minutě nastavení si našel míč na rohu pokutového území Lukáš Juliš a přesnou ranou na vzdálenější tyčku odstartoval sparťanské oslavy. Na jeho trefu už domácí odpovědět nemohli.

Rezerva Sparty se posunula na 11. příčku, Dukla zůstává desátá.