30.10.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Chrudim boduje pošesté v řadě, z Varnsdorfu veze bod

Foto: Tomáš Secký
V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajížděli hráči Chrudimi hájit pětizápasovou neporazitelnost na půdu Varnsdorfu. V prvním poločase se za domácí trefil Zbrožek, po změně stran však hosté otočili skóre díky zásahům Juliše a Látala. Poslední slovo však měl Denny Samko, který stanovil končené skóre 2:2.
42' Zbrožek
79' Samko
62' Juliš
75' Látal
42' Zbrožek
68' Ondráček
89' Bláha
38' Kejř
40' Skwarczek
Sestavy
Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Radosta – Bláha (C), Zbrožek (63. Michal) – Ludvíček (76. Samko), Ondráček (76. Rudnytskyy), Schön – Tanko (86. Vachoušek).
Na lavičce: Šerák, Pajkrt
Trenér: Miroslav Holeňák
Floder – Kesner (C), Hašek, Míka, Koželuh – Kodýdek (71. Látal) – Záviška (46. P. Juliš), Skwarczek, Kejř (90+2. Harušťák), Vrána – Jedlička (71. Firbacher).
Na lavičce: Mach, Bauer, Gregovský
Trenér: Radek Chronďák
Rozhodčí: Ulrich – Černoevič, Cichra • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 585

Komentář

Varnsdorf vlétl do utkání jako uragán a od úvodních minut diktoval tempo hry. Hned ve čtvrté minutě vidělo 585 diváků pohlednou akci vedenou Schönem, který potáhl míč po lajně a odcentroval na hranici malého vápna, kam si seběhl Ondráček a hlavičkou orazítkoval brankovou konstrukci. Po deseti minutách hry si slibný pokus připsal Radosta, který si míč navedl na střed hřiště a vystřelil jen těsně mimo tři tyče. Hned na to z další akce pálil šajtlí Schön, ale i jeho Floder vychytal.

Skóre se tak poprvé měnilo až v samotném závěru prvního poločasu. Ve 42. minutě udeřil Varnsdorf ze standardní situace poté, co Ondráček našel na přední tyči Kristiana Zbrožka, který hlavičkou poslal míč na zadní tyč – 1:0.

Chrudim udělala do druhého poločasu jednu změnu v sestavě. Hřiště opustil Záviška, kterého nahradil Juliš. Hosté byli najednou aktivnější a bylo jich tzv. plné hřiště. V 50. minutě se k zakončení po rohovém kopu dostal Míka, tečovaný pokus ale skončil pouze na spojnici. Chrudim se radovala po hodině hry ze standardní situace. Centr na zadní tyč vrátil do „kotle“ Hašek a ve skrumáži hráčů se nejlépe zorientoval Petr Juliš, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Chrudim otočila vývoj zápasu v 77. minutě. Opět po standardní situaci. Na centr do malého vápna si naběhl střídající David Látal a razantní střelou pod břevno zvýšil na 1:2. Domácí po obdržené brance nesložili zbraně a hnali se za vyrovnáním. V 80. minutě se dokázal prosadit z třiceti metrů Denny Samko, jehož pokus, který byl spíše centrem, než střelou, skončil až překvapivě v síti – 2:2.

Hosté mohli strhnout vedení na svou stranu v 82. minutě. Z nenápadné kombinace mohl rozhodnout Juliš, tomu se ale zamotal míč mezi nohy a laxním pokusem minul odkrytou svatyni. V Kotlině se tak body nakonec dělily. Varnsdorf poskočil zpět na třetí místo, Chrudim je pátá.