30.10.2022 | Ondřej Černý | Zápas

Táborsko neudrželo slibné vedení a veze z Vlašimi pouze bod

Foto: fctaborsko.cz
V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se utkala Vlašim s Táborskem. V tabulce poslední domácí prohrávali od 22. minuty, kdy se trefil Mach a o čtyři minuty později přidal druhý zásah hostujícího celku Babacar. Svěřenci Martina Hyského se však nevzdali a díky brankám Solomona a Suchana ještě do půle získávají bod za remízu 2:2.
36' John
41' Suchan (pen)
22' Mach
27' Halinský (vl)
bez karet
83' Kone
90+5' Navrátil
Sestavy
Vágner – Kulhánek, Halinský, Heppner, Lehoczki – Rigo, Suchan (C), Solomon (86. Janda), Zinhasović (67. Langhamer), Smejkal (62. Horský) – A. Svoboda (86. Toula).
Na lavičce: Kolář, Lehovec, Ugwu
Trenér: Martin Hyský
Zadražil – Kone, Mezera, Alexandr – Plachý, Kopřiva, Babacar, Tusjak (C), J. Mach (90+1. Navrátil) – Ledecký (78. Provazník, 90+4. Kosek), Varačka.
Na lavičce: Chára, Kotek, Šplíchal, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Krejsa – Slavíček, Vyhnanovský • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 418

Komentář

Ani jednomu celku se nedaří v nové sezoně podleočekávání. Vlašim byla před utkáním na posledním místě tabulky, Táborsko pouze o dvě příčky výš.

Úvod utkání se nesl v ofenzivním duchu. V devatenácté minutě Mach na sebe natáhl několik obránců a chtěl servírovat pas před odkrytou branku Babacarovi, který na něj jen o kousek nedostáhl.

Ve dvaadvacáté minutě už šel hostující tým do vedení. Tusljak zakombinoval na levé straně hřiště s Babacarem a právě druhý jmenovaný nakonec přiťukl míč skórujícímu Janu Machovi, na jehož střelu na vzdálenější tyč byl domácí brankář Vágner krátký.

Hned o čtyři minuty později se hosté radovali podruhé. Hlavičku Babacara si do vlastní sítě srazil domácí Denis Halinský ve snaze míč odvrátit. Domácí se ovšem nevzdali. Svoboda vypálil a jeho pokus dorazil deset minut před pauzou John Solomon.

Ještě před pauzou bylo srovnáno. Z rohového kopu vytěžila Vlašim pokutový kop, k jehož exekuci se postavil Jan Suchan a uklidil míč mimo dosah Zadražila.

Po změně stran byli aktivnější domácí, kteří toužili po dokonání obratu. Po hodině hry se na levé straně uvolnil Solomon a po jeho pasu zakončoval kousek vedle branky Táborska Smejkal. O pár minut později byli domácí ještě blíž. Přímý kop Langhamera totiž skončil pouze na tyči. A když v závěru zápasu netrefil úplně odkrytou branku domácí Svoboda, tak se body dělily.