04.11.2022 | Petr Komárek | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a trenér měsíce: Říjnovými vítězi jsou příbramský Melichar a chrudimský Kronďák

Foto: LFA
Praha – Jejich týmy drží ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE bodové série. Příbram s Martinem Melicharem v bráně neprohrála dvanáct zápasů v řadě a v aktuální sezoně zaznamenala zatím pouze jednu prohru. Tu utrpěla na začátku srpna v Chrudimi, která si vítězství či remízu připsala v posledních šesti po sobě jdoucích utkáních. V tabulce patří svěřencům trenéra Radka Kronďáka páté místo, na vedoucí Středočechy ztrácejí pět bodů.

Hráč měsíce: Martin Melichar (FK VIAGEM Příbram):

Příbram drží první místo F:NL o skóre před druhou Líšní. Mužstvo od Litavky se může pochlubit tím, že v dosavadním průběhu soutěže nasbíralo nejméně porážek. Přesněji, body od konce července do začátku listopadu nezískalo v jediném případě. Středočeši zato mají vyrovnanou bilanci výher a remíz. Tři body získali sedmkrát, bod za nerozhodný výsledek šestkrát.

Obrana někdejšího účastníka FORTUNA:LIGY je zároveň po „Marvanech“ z jihu Moravy druhou nejlepší ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Za čtrnáct kol inkasovala jedenáct branek, ve čtyřech říjnových zápasech dokonce kapitulovala pouze dvakrát. Od Vlašimi a Vyškova dostala po gólu, proti Opavě a Jihlavě vychytal brankář Martin Melichar nulu. Dvaadvacetiletý odchovanec příbramského klubu platí ve statistice čistých kont za druhého nejúspěšnějšího muže F:NL. Protihráči jej (stejně jako chrudimského Flodera) nepřekonali v šesti duelech, na líšeňského Vajnera ztrácí dvě nuly.

Trenér měsíce: Radek Kronďák (MFK Chrudim):

Radek Kronďák série na chrudimské lavičce umí. Stačí se podívat na jarní část minulé sezony. Východočeši měli po podzimu záchranářské starosti, od konce února do poloviny května letošního roku ale prohráli pouze jedno utkání. V dalších čtrnácti střetnutích buď zvítězili, nebo uhráli alespoň remízu. Bodovat dokázali dvanáctkrát v řadě. Díky tomu obsadili v tabulce desátou příčku a sestup se jich netýkal.

Bodovou šňůrou ozdobila Chrudim i říjen. Všechno začala ještě v září – před reprezentační přestávkou. Kroňdákův výběr doma proti Karviné předvedl pětigólový obrat a favoritovi uštědřil debakl 5:1. Na kanonádu navázal v první říjnový den triumfem v Třinci. Do konce desátého kalendářního měsíce pak následovaly výhry nad Duklou a Slavií B a remízy s rezervou Olomouce a Varnsdorfem. MFK po sérii (zatím) vystoupal z dvanácté pozice na pátou.