04.11.2022 | Petr Komárek | Zápas

Vyškov porazil Jihlavu na její půdě a posunul se na třetí místo tabulky

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Fotbalisté Vyškova zvítězili v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Jihlavy 3:0 a po třech remízách opět naplno bodovali. Jihomoravany poslal do vedení ve 25. minutě Vintr, druhý gól přidal ještě v první půli Kanakimana a třetí branku po přestávce Alégué Elandi. Svěřenci trenéra Trousila neprohráli pět zápasů v řadě a v tabulce jim patří třetí příčka. Vysočina padla podruhé za sebou a je devátá.
bez branek
25' Vintr
39' Kanakimana
60' Alégué Elandi
74' Svoboda
84' Farka
bez karet
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (66. Křehlík) – Tureček, Lacko – L. Fila (71. Zahradník), Zoubele (79. Vítek), Ogiomade – Araujo-Wilson (79. Farka)
Na lavičce: Soukup, Christodoulou, Tall
Trenér: Ondřej Smetana
Kinský – Matys, Srubek, Štěpánek (75. Jambor), Němeček – Lahodný, Oulehla – Kanakimana (81. Dao), Alégué Elandi (81. Klesa), Fofana (75. Moučka) – Vintr (66. Lacík)
Na lavičce: Kvapil, Dweh
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Vokoun – Leška, Černoevič • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 456

Komentář

Hosté otevřeli skóre po 25 minutách hry. O krásný gól se postaral záložník Vyškova Ondřej Vintr, který volný kop z dobrých 25 metrů poslal přímo do pravé šibenice jihlavské branky. Vysočina mohla zanedlouho odpovědět, Kinskému při střele Fily pomohla levá tyč.

MFK se podruhé radoval v 39. minutě. Nejlepší střelec jihomoravského celku, Burunďan Bievenue Kanakimana, obešel stopera Gabriela a následně podél Jágrika poslal balon do sítě.

V závěru prvního poločasu ještě neproměnil dvě slibné šance domácí Araujo-Wilson, po přestávce zase na druhé straně neuspěl Alégué Elandi. Kamerunský útočník ve vyškovských službách si poradil s Jágrikem, dostal se ale do příliš ostrého úhlu a mířil pouze do boční sítě.

Dlouho jej to však mrzet nemuselo. Přesně po hodině hry Alexis Alégué Elandi převzal pas za obranu od Lahodného a tentokrát už zakončil přesně. Vyškov si třígólový náskok pohlídal až do konce utkání a v posledním venkovním duelu podzimní části F:NL tak naplno bodoval s čistým kontem.