05.11.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Série Chrudimi bez porážky je u konce, zastavila ji Vlašim a odlepila se ze dna

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Fotbalisté Vlašimi zvládli utkání 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na trávníku Chrudimi, kde zvítězili v poměru 2:0. Hostující celek poslal do vedení po necelé půlhodině hry Jan Suchan svou již devátou trefou v probíhajícím ročníku, v závěru pak přidal John Solomon gólovou pojistku. Vlašimský tým tak po dvou remízách v řadě naplno bodoval a minimálně do sobotního odpoledne opustil poslední příčku tabulky. Výběr Chrudimi padl po sérii šesti zápasů bez porážky.
bez branek
28' Suchan
76' John
52' Koželuh
84' Hašek
59' Hyský (trenér)
64' Kulhánek
69' Heppner
Sestavy
Floder – Koželuh, Hašek, Míka, Kesner – Řezníček – P. Juliš, Kodýdek (73. Látal), Skwarczek, Vrána – Firbacher (78. Jedlička).
Na lavičce: Mach, Harušťák, Bauer, Gregovský, Sedlák
Trenér: Radek Kronďák
Vágner – Solomon (89. Toula), Halinský, Kulhánek, Heppner – Suchan – Lehoczki, Onije, Rigo, Smejkal (84. Langhamer) – A. Svoboda (90+4. Hošek).
Na lavičce: Kolář, Lehovec, Horský, Janda
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Křepský – Pfeifer, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 620

Komentář

Souboj dvou týmů se šňůrou bez porážky začal lépe pro Chrudim, která na poslední celek tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nastoupila. Přesto však poprvé zasahoval Floder, který musel na zem proti prudké ráně Smejkala. Na druhé straně se Matyáš Vágner zapotil při zakončení Firbachera, jehož přízemní pokus ale zastavil.

Skóre se měnilo ve 28. minutě, kdy se za obranu Chrudimi dostal Jan Suchan, který sice napoprvé ztroskotal na brankářovi Floderovi, z dorážky se však vlašimský kapitán již nemýlil – 0:1. Poločasové vedení Vlašimi se snažil zvrátit Řezníček, který byl směrem do ofenzívy velmi aktivní. Krátce po příchodu z kabin střelou z otočky ale opět nechal vyniknout jen brankáře Vágnera.

Další důležité situace přišly v 75. minutě. Nejprve totiž unikajícího Svobodu zastavil chrudimský gólman a dorážku stejného hráče následně zblokoval na brankové čáře Koželuh. O minutu později se již skóre měnilo. Smejkal po souboji s gólmanem Floderem poslal balon zpět na hranici vápna, kde ho do chrudimské sítě poslal John Solomon a hosté vedli o dva góly.

Ve zbytku utkání si Vlašim dvoubrankové vedení pohlídala, poslední příležitost měl z otočky Látal, ale prostor mezi třemi tyčemi minul. Chrudim tak po šesti zápasech bez prohry podlehla Vlašimi v poměru 0:2. Vlašim díky tříbodovému zisku opustila minimálně do sobotního odpoledne poslední místo tabulky, kam zamířila rezerva Slavie.