06.11.2022 | Michal Nussbauer | Zápas

Příbram výhrou nad Spartou B prodloužila bodovou sérii a v tabulce odskočila Líšni

Foto: fkpribram.cz
Praha - Fotbalisté Příbrami porazili v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rezervu Sparty 3:0 a vrátili se na první místo tabulky. Středočeši se v první půli dostali do dvoubrankového vedení díky zkušenému útočníkovi Wágnerovi, třetí gól přidal deset minut před koncem střídající Vokřínek. Svěřenci trenérů Nikla a Zápotočného neprohráli už třináct zápasů v řadě a bodovali ve čtrnáctém z dosavadních patnácti duelů probíhající sezony. Soutěž nyní vedou o dva body před druhou Líšní, která v sobotu remizovala s B-týmem Slavie.
bez branek
8' Wágner (pen)
40' Wágner
81' Vokřínek
7' Nalezinek
39' Kukučka
51' Juliš
90' Ambler
90+2' Gedeon
67' Fišl
90' Surmaj
Sestavy
Nalezinek – Hodouš (82. Gedeon), Večerka, Kukučka, D. Horák – Kaštánek, Sáček (57. Ambler) – Šilhart (71. O. Novotný), Pudhorocký, Goljan (57. Schánělec) – L. Juliš
Na lavičce: Tůma, Váňa, Jonáš
Trenér: Michal Horňák
Melichar – Sakala, Fišl, J. Jeřábek – Osmančík (46. Vokřínek), M. Čermák, Musil, Dudl (76. Vott) – Zeronik (84. Hájek) – Wágner (76. Surmaj), Anih (71. V. Novotný)
Na lavičce: Babka, Švestka
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Volek – Pochylý, Pospíšil • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 558

Komentář

Do utkání vstoupila daleko lépe favorizovaná Příbram a brzy sklízela ovoce. Musil sice krátce po úvodním hvizdu poslal své zakončení po přihrávce Dudla vedle branky, brzy se ale již skóre měnilo. Běžela sedmá minuta, když byl Osmančík v jasné příležitosti povalen brankářem Sparty Nalezinkem. Nařízený pokutový kop proměnil zkušený Tomáš Wágner přízemní ranou doprostřed branky. Po deseti minutách mohli hosté vedení zdvojnásobit a opět se o to povedeným finálním pasem zasloužil Dudl, jenže Anih z dobré pozice mířil jen do tyče.

I Sparta dokázala v prvním dějství skórovat, radost Horáka ale překazil zdvižený praporek pomezního. A pak udeřili znovu hosté. Přímý kop totiž chytře rozehrál Musil na Tomáše Wágnera, který balon prodloužil pohlednou patičkou za záda Nalezinka a svým devátým gólem v sezoně zvýšil na 2:0.

Příbram držela otěže utkání i ve druhém poločase, nic na tom nezměnilo ani vynucené střídání zraněného Osmančíka, jehož nahradil Vokřínek. Velkou šanci na zkompletování hattricku měl kanonýr Wágner po stříleném centru Čermáka, jeho prudkou ránu ale reflexivně vykopl Nalezinek. Čermák se tak asistence dočkal až později.

Deset minut před závěrečným hvizdem totiž oslovil na levé straně šestnáctky volného Jana Vokřínka, který přesným obstřelem zasadil třetí hřebíček do rakve celku, v jehož mládežnických týmech dlouhá léta působil. Odevzdaná Sparta se již nezmohla na žádný závěrečný tlak, příbramští fotbalisté tak mohou slavit posun na první příčku tabulky a titul „půlmistra“ po patnácti odehraných duelech.