06.11.2022 | Josef Janda | Zápas

Táborsko uzavřelo polovinu sezony domácí výhrou nad B-týmem Olomouce

Foto: fctaborsko.cz
Tábor - Fotbalisté Táborska zvítězili v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad rezervou Olomouce 2:0. Jihočechy poslal v jejich posledním domácím zápase roku 2022 do vedení v 17. minutě Varačka, podruhé se prosadili po hodině hry zásluhou Bederky. Sigmě se tak v tabulce přiblížili na jediný bod. Hanáci jsou osmí, svěřenci trenéra Nádvorníka devátí.
17' Varačka
63' Bederka
bez branek
6' Kopřiva
89' Mach
90+1' Plachý
7' Grygar
88' Grečmal
90+3' Langer
Sestavy
Zadražil – Plachý, Navrátil, Bederka, Tusjak – Babacar, Alexandr (81. Bezpalec), Kopřiva, Varačka (81. Kosek) – Ledecký (64. J. Mach), Nešpor (90.+3 Kone)
Na lavičce: Kotek, Mezera, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Digaňa – Bednár, Vepřek, Sláma, Šíp (46. Grečmal) – Fabiánek (72. Galus), Uriča, Grygar (85. Mikulenka), Langer – Hadaš (64. Slavíček), Vaněček (46. Fiala)
Na lavičce: Stoppen
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Adámková – Dohnálek, Šafránková • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 545

Komentář

Souboj mezi Táborskem a Olomoucí B začal šancí domácích. Ledecký se dostal k zakončení z vápna a gólman Digaňa jeho prudkou střelu při zemi vytáhl na roh. Po čtvrthodině byli Jihočeši změně skóre opět blízko. Nejprve pálil z pravé strany Varačka, jehož pokus Digaňa s potížemi vyrazil. Vstřelit vedoucí gól se pokusil následně ještě Kopřiva, ale jedovatá zatočená střela skončila nad brankou.

Domácí celek se dočkal v 17. minutě. Tusjakův centr přetavil ve vedoucí gól Matouš Varačka, na jehož zakončení z bezprostřední blízkosti byl Digaňa krátký. Nedlouho poté hlavičkoval těsně vedle branky Ledecký.

Závěr poločasu patřil Sigmě, která se čím dál více dostávala před domácí branku. Velkou snahu však svěřenci Augustina Chromého ve vyrovnávací branku neproměnili, jelikož jejich akce postrádaly kloudné zakončení.

Sigma vstoupila do druhého poločasu aktivně a brankář Táborska Zadražil měl plné ruce práce. Hosté zkoušeli vyrovnat hlavně střelami po zemi k tyči, s kterými si domácí gólman dokázal poradit. Odpovědí Táborska byla Nešporova jedovka, spolehlivě ale chytal i Digaňa.

Uklidnění do domácích řad přinesl obránce Jiří Bederka. Gólová akce začala u Plachého, který zahrál malou domů. Následný dlouhý výkop Zadražila propadl středem hřiště až k Bederkovi a hosté nechali táborského obránce trestuhodně volného. Bederka využil ideální pozice ve středu hřiště a poslal balon přesně k tyči.

Sigma mohla stáhnout dvougólovou ztrátu v 70. minutě. Po rohovém kopu se strhla před brankou domácích mela a balon skončil na tyči. Slavíček se pak dostal ke skákajícímu míči a zívající prázdnou branku nepochopitelně přestřelil.

Příležitosti hostů se v závěru množily a dalším z neúspěšných zakončovatelů se stal osamocený Galus. Pokus olomouckého náhradníka z voleje skončil ke smůle Hanáků jen nad brankou Táborska. Sigma se neprosadila ani ve čtyřminutovém nastavení a v Táboře tak prohrála o dva góly.