10.01.2023 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Hráči porostou, budeme zkušenější, věří před jarem kouč Slavie Jarolím

Foto: slavia.cz
Praha – S jasným cílem zahájila přípravu rezerva pražské Slavie. Sešívaní se chtějí na jaře odlepit z posledního místa tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a vyhnout se sestupovým starostem. Pomoci by k tomu měl i obránce Michal Hošek, kterého si klub stáhl z hostování ve Vlašimi.

Svěřenci Marka Jarolíma se v novém roce poprvé sešli 3. ledna. Aktuálně polykají tréninkové dávky na vrcholícím soustředění v Nymburce, kde jsou společně s kategorií U17.

„Odpočinek byl teď pro kluky ideální. Po první půlce sezony v profesionálním fotbale si vše mohlo sednout, kluci si utřídili myšlenky a jsou na jaro připravení. Věřím, že porostou a budou se zlepšovat. Budeme zase o něco víc zkušenější,“ podotkl pro klubový web Slavie kouč jejího béčka.

Z kategorie U19 se do rezervního mužstva posunul střední obránce Mikuláš Konečný. K týmu se připojil rovněž zmíněný pravý bek Michal Hošek.

„Chtěli jsme si ho stáhnout už dříve, protože hraje na pozici, na které máme dlouhodoběji rezervy. Je to typologicky hráč, se kterým se rozhodně vyplatí pracovat. Věřím, že s ním úspěšně navážeme na to, jak tu pracoval ještě před tím, než odcházel do Vlašimi. Jsme rádi, že se jeho přesun zpátky k nám povedlo dotáhnout hned z kraje přípravy,“ pochvaluje si Jarolím.

Jeho hráči by měli během úvodních dvou měsíců roku absolvovat celkem osm přípravných střetnutí. To první je na programu v sobotu 14. ledna, kdy se Slavia na Xaverově střetne s rezervou Jablonce.

Program zimní přípravy SK Slavia Praha B

14. leden: SK Slavia Praha B – Jablonec B (13:00, Xaverov)
21. leden: SK Slavia Praha – Žižkov (13:00, Xaverov)
28. leden: Táborsko – SK Slavia Praha (14:00, Tábor)
1. únor: Ostrava B – SK Slavia Praha (11:00, Sezimovo Ústí)
4. únor: Jihlava – SK Slavia Praha (11:00, Jihlava)
11. únor: Chrudim – SK Slavia Praha (11:00, Chrudim)
18. únor: SK Slavia Praha – Příbram (11:30, Nymburk)
26. únor: SK Slavia Praha – Bohemians 1905 B (11:00, Nymburk)