07.01.2023 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Nováček soutěže má nového asistenta, v přípravě ho prověří deset zápasů

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbalisté rezervního týmu Sigmy Olomouc zahájili přípravu na jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Do té vstoupí začátkem března utkáním v Opavě, předtím odehrají dohromady deset přátelských utkání. Svěřenci trenéra Chromého v nich vyzvou i soutěžní konkurenty.

„Navazujeme na předpřípravu, kterou jsme absolvovali již v prosinci. Po posledním mistrovském utkání měli hráči desetidenní volno, po němž absolvovali silový a kondiční blok,“ řekl Chromý klubovému webu. Oproti uplynulým šestnácti kolům F:NL mu pomáhá jiný asistent. Místo Tomáše Palinka teď u olomouckého B-týmu pracuje David Bernatík.

Sigma je po podzimu v tabulce s dvaceti body desátá. Zatímco přes svátky se její hráči připravovali sami, během ledna se budou společně věnovat například nabírání kondice. Chromý avizoval, že příprava bude všestranná.

Kromě toho sehraje Olomouc deset přípravných zápasů. Narazí v nich především na soupeře z třetí ligy, střetne se ale také s regionálním sokem z Prostějova nebo jihlavskou Vysočinou. Ve druhé polovině února poté na Slovensku změří síly s Žilinou, po podzimu šestým celkem tamní nejvyšší soutěže.

„Hráče nesmíme během dlouhé přípravy přetížit. Musejí být schopni trénovat. Proto do přípravy zařazujeme během ledna například i futsal, gymnastiku nebo plavání,“ přiblížil Chromý. Kádr se mu rozrostl o navrátilce z hostování, kterými jsou například Štěpán Smolka, Jakub Coufal či Matěj Vymětalík. Tréninkové dávky zimní přípravy polyká také Patrik Slaměna, který Olomouci výraznou část podzimu chyběl.

Úvodní přípravný duel čeká Hanáky v úterý 10. ledna proti třetiligovým Kvítkovicím.

Program zimní přípravy SK Sigma Olomouc B

10. leden: SK Sigma Olomouc B – Kvítkovice (Řepčín, 11:30)
14. leden: SK Sigma Olomouc B – Slovácko B (Řepčín, 10:00)
21. leden: SK Sigma Olomouc B – Uničov (Řepčín, 10:00)
28. leden: SK Sigma Olomouc B – Frýdek-Místek (Řepčín, 10:00)
4. únor: SK Sigma Olomouc B – Rosice (Řepčín, 10:00)
7. únor: Jihlava – SK Sigma Olomouc B (Jihlava, 11:00)
11. únor: SK Sigma Olomouc B – Prostějov (Řepčín, 10:00)
14. únor: Zlín B – SK Sigma Olomouc B (Zlín, 10:00)
18. únor: Žilina – SK Sigma Olomouc B (Žilina)
25. únor: SK Sigma Olomouc B – Kroměříž (Andrův stadion 2, 10:15)