13.01.2023 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Dukla se na jaro naladí v osmi zápasech. Obranu vyztuží zkušený třicátník z FORTUNA:LIGY

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly Praha odehrají během přípravné fáze před jarní částí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY celkem osm střetnutí. To první absolvují svěřenci velezkušeného trenéra Petra Rady 18. ledna v Písku proti lídrovi soutěže z Příbrami. Do duelu by měly zasáhnout minimálně dvě nové posily.

Klub v týdnu oznámil příchod dvou čerstvých tváří. Na Julisce bude nově působit krajní záložník Michal Zapletal. Čtyřiadvacetiletý fotbalista dorazil do hlavního města z Prostějova ve formě hostování do konce sezony, jehož součástí je ovšem i opce. 

„Jsme rádi, že si nás Michal vybral, i když měl i jiné možnosti. Na podzim jsme měli na levé straně problém při zranění Vaška Svobody a tímto příchodem jsme ho vyřešili. Důležitá je pro nás také opce na přestup, protože hráčů tohoto typu je na trhu málo,“ uvedl k první zimní posile člen klubového představenstva Jan Staněk.

Jen o pár hodin později avizoval klub na svých webových stránkách přestup zkušeného obránce Daniela Krcha. Třicetiletý zadák působil od roku 2013 v týmu nedalekých Bohemians 1905, v jejichž dresu odkopal v nejvyšší soutěži celkem 176 zápasů. Dalších 40 startů zapsal ještě před angažmá u „klokanů“ v sestavách rezervy pražské Sparty a Táborska.

„V podzimní části jsme dostávali celkem dost branek a některé byly velmi laciné. Slibujeme si od něj zlepšení celkové organizovanosti naší defenzivy a jeho zkušenosti by se měly projevit i v kabině. Jsme velmi rádi, že takto zkušeného borce můžeme přivítat na Julisce,“ dodal Staněk na adresu hráče, jenž podepsal s Duklou smlouvu na rok a půl.

Program zimní přípravy FK Dukla Praha

18. leden: Příbram – FK Dukla Praha (10:30, Písek)
21. leden: Písek – FK Dukla Praha (10:15, Písek)
28. leden: Sparta Praha B – FK Dukla Praha (12:00, Strahov)
4. únor: Velvary – FK Dukla Praha (11:00, Satalice)
8. únor: Chrudim – FK Dukla Praha (11:00, Chrudim)
12. únor: Admira Praha – FK Dukla Praha (10:30, Podolí)
18. únor: Jihlava – FK Dukla Praha (11:00, Jihlava)
25. únor: FK Dukla Praha – Táborsko