12.01.2023 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Táborsko testuje Senegalce i Chorvata. Čím na startu přípravy zaujal trenér?

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska se ve druhém lednovém týdnu pustili do přípravy na druhou polovinu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na úvodním tréninku po volnu přivítal trenér Jihočechů Roman Nádvorník bezmála tři desítky hráčů. U rybníka Jordán nechtějí o druhou nejvyšší soutěž přijít, letos padesátiletý kouč se však zároveň nechce spokojit s aktuální devátou příčkou. Myslí na daleko vyšší pozice, které při vyslovení znějí překvapivě.

„Cílem pro jaro je záchrana, ale moje ambice jsou vyšší. Nezajímají mě dolní patra tabulky, zajímají mě příčky nahoře. Vedení klubu to asi neuslyší rádo, ale já bych se s mužstvem chtěl dostat do baráže,“ netají se na klubovém webu Nádvorník.

Kromě posil do brány v podobě Martina Pastornického a Daniela Kerla má k ruce i nového kondičního trenéra. Z konkurenční Jihlavy se do Táborska přesunul Tomáš Josl. „Jsem rád, že se nám podařilo Tomáše z Jihlavy získat. Je to velká posila realizačního týmu,“ pochvaluje si ředitel jihočeského klubu Martin Vozábal.

Z Plzně budou navíc v Táboře hostovat záložníci Alexandr Sojka a Adam Alexandr, do Viktorie naopak jako host zamířil brankář Adam Zadražil. Nadvorníkův výběr posílil také záložník Jiří Kateřiňák, jenž na podzim působil v Třinci. Do Táborska přestoupil z Hradce Králové. Kabinu bude sdílet také s bosensko-srbským záložníkem Bojanem Dordičem (naposledy Varnsdorf) a Jakubem Šašinkou.

Vedle toho se z třetiligového Písku vrátil nigerijský stoper Itopa. Ze stejné soutěže ještě dorazí africký záložník a útočník, oba na podzim nastupovali za Karlovy Vary. Klub zatím jejich jména nezveřejnil. Táborští také momentálně testují senegalského křídelníka Alioneho Syllu, chorvatského záložníka Maria Kvesiče nebo slávistu Michalise Voriazidise. Průběžně devátý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naopak na vlastní žádost opustili stoper Bederka a záložník Šplíchal. Útočníkovi Ledeckému zase vypršelo hostování z Teplic, křídelník Babacar Sy posílil Slavii a zkušený forvard Nešpor si může hledat nové angažmá.

„V mužstvu nastanou menší či větší změny, protože jsme potřebovali do kádru sáhnout. Tabulka F:NL je vyrovnaná, nechceme na jaře bodově paběrkovat, ale naopak chceme být úspěšní. Podle našeho názoru je jedinou cestou zvýšení konkurence, která hráče posouvá. Jiný lék neexistuje,“ prohlásil Vozábal.

Program zimní přípravy FC SILON Táborsko

14. ledna: FC SILON Táborsko – Domažlice (11:00)
18. ledna: Mladá Boleslav – FC SILON Táborsko (11:00)
28. ledna: FC SILON Táborsko – Slavia Praha B (14:00)
4. února: FC SILON Táborsko – Příbram (17:00)
11. února: Přeštice – FC SILON Táborsko (15:00)
16. února: Vorwärts Steyr (Rakousko) – FC SILON Táborsko
18. února: FC SILON Táborsko – Sokol Lom
25. února: Dukla Praha – FC SILON Táborsko