17.01.2023 | Tomáš Secký | Aktuální zprávy

Varnsdorf zahájil zimní přípravu, sehraje během ní pět zápasů

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Varnsdorfští fotbalisté v pondělí 16. ledna zahájili přípravu na jarní část sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a po vánoční pauze si poprvé společně zatrénovali.

„Měli jsme volno kolem tří týdnů, protože jsme předtím trénovali až téměř do Vánoc. Bylo potřeba, aby si kluci trochu odpočinuli. Minulý týden už ale všichni najeli na individuální tréninkové plány. Na přípravu se těšíme,“ prozradil hlavní trenér Miroslav Holeňák.

Zimní přípravu zahájil Varnsdorf v Kotlině na ploše s umělým povrchem. „Příprava bude probíhat tradičně v domácích podmínkách převážně na umělce. Uvidíme, co nám dovolí počasí. Postupně bychom se chtěli dostat na přírodní trávu, ale bude záležet na podmínkách. Nebude chybět ani posilovna,“ upřesnil kouč Varnsdorfu. Na prvním tréninku chybělo několik tváří. „Už v průběhu podzimu odešel Dominik Žák, během pauzy pak Bojan Dordič a také Matěj Radosta. Všichni jsou kvalitní, takže jsme se snažili kádr doplnit. Máme tady nové hráče a bude na nich, aby je nahradili. Odešel také Dennis Pajkrt, který využil nabídky z Velvar, kde bude více herně vytížen,“ dodal.

Změna nastala také u brankářů. Mladá Boleslav si stáhla zpět Jáchyma Šeráka. „Uvolněné místo zaujme Jan Sirotník ze Slavie. Máme tu i další nové hráče – Josefa Švandu z Teplic, Ladislava Dufka z Boleslavi a Petra Kurku z Pardubic. Tradičně do přípravy zapojujeme také dorostence – Plachého a Kubra,“ vyjmenoval nejnovější posily Holeňák.

Na hřišti prozatím chyběl také Abdullahi Tanko, který na podzim nasázel pět branek. „Tanko přicestuje příští týden, protože odlétal za rodinou až na konci roku. Dovolili jsme mu pauzu o pár dní prodloužit,“ řekl na závěr trenér Varnsdorfu. První přípravné utkání sehraje Varnsdorf v sobotu 28. ledna proti rezervě Liberce. 

Program zimní přípravy FK Varnsdorf

28. leden: FK Varnsdorf – Liberec B (11:00, Kotlina)
4. únor: FK Varnsdorf – Teplice B (11:00, Kotlina)
15. únor: Mladá Boleslav B – FK Varnsdorf (11:00, Mladá Boleslav)
18. únor: Zápy – FK Varnsdorf (11:00, Nehvizdy)
25. únor: Ústí nad Labem – FK Varnsdorf (11:00, Ústí nad Labem)