18.01.2023 | Jiří Paýr | Aktuální zprávy

Vlašim zahájila přípravu se šesticí nových hráčů, nechybí reprezentant či Lotyš

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté FC Sellier & Bellot Vlašim zahájili v pondělí před polednem zimní přípravné období. V kádru trenéra Martina Hyského se objevilo hned šest nových hráčů. Některé fotbalisty naopak hlavní kouč týmu od bájné hory Blaník postrádal.

Celkem se v první den zimní přípravy hlásilo realizačnímu týmu ve Vlašimi dvacet jedna hráčů, kteří společně absolvovali první tréninkovou dávku ve sportovním areálu Na Lukách. Mezi nové tváře se zařadil například devatenáctiletý lotyšský záložník Marcis Peilans nebo dvaadvacetiletý Denis Vala z pražských Bohemians. Na dobře známé místo se také vrátil Jakub Křišťan, který v dresu Vlašimi již působil a na podzim zkoušel štěstí v prvoligových Teplicích. „Kuba nedostával v Teplicích tolik prostoru a hledal místo, kde by dostával pravidelné vytížení a zatím se rozhodl připojit se k nám,“ uvedl k reprezentantovi do dvaceti let Martin Hyský, kterého potěšila připravenost jeho svěřenců i nových tváří v jeho týmu. „Kluci přišli připravení a vlétli do toho s chutí,“ těší lodivoda Vlašimi.

Krom zmíněných se v kabině objevili i další nováčci – Petr Pejša, Lukáš Musil, David Beránek a Anaezemba Nzube. „Všichni noví hráči zatím přichází na zkoušku. Nic není definitivně rozhodnuté. Vše budeme postupem času řešit v kooperaci s realizačním týmem,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Jan Jícha. „Na nějaké závěry je určitě ještě brzy a uvidíme, co přinesou nadcházející dny a týdny,“ přidal se hlavní trenér Martin Hyský.

V kádru středočeského celku však došlo i k určitým ztrátám. Na prvním tréninku již nebyl Ondřej Lehoczki a Denis Halinský, které si stáhly zpět jejich mateřské kluby Liberec, respektive Slavia. „U těchto hráčů je situace rovněž ještě otevřená,“ prozradil Jícha s tím, že je možný jejich návrat pod Blaník. Na hřiště nevyběhl ani Petr Breda a Zdeněk Folprecht, které ještě čeká rekonvalescence po dlouhodobém zranění. Podobná situace je u Jiřího Kulhánka, který se zranil v závěru podzimu. „U Bredy a Folprechta je jejich návrat ještě ve vzdálené budoucnosti, ale u Jirky Kulhánka čekáme, co odhalí vyšetření v závěru týdne a poté se uvidí, kdy přesně se zapojí do přípravy s týmem,“ doplnil ke zdravotnímu stavu Hyský.

Zeštíhlení doznal i realizační tým, který opustil asistent trenéra Matěj Laža, jenž se podle informací klubu rozhodl z osobních důvodů ukončit svou práci ve Vlašimi. „Jedná se o pochopitelné rozhodnutí, které jsme plně akceptovali a děkujeme mu za odvedenou práci pro klub,“ uvedl Jícha.

Po prvním společném tréninku nyní hráče aktuálně čtrnáctého celku tabulky čeká náročnější program, který v prvním týdnu zakončí přípravným duelem proti Chrudimi (21. ledna v 11:00). Dalších pět zápasů přidá družina Martina Hyského v průběhu celé zimní přípravy.