04.03.2023 | Filip Lefenda | Zápas

Prostějovská série bez porážky visela na vlásku, bod zachránil Bialek až v nastavení

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Prostějov – Fotbalisté Prostějova remizovali v sobotním utkání 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Varnsdorfem. Skóre duelu otevřel ve 23. minutě Patrik Schön, jenž byl na konci rychlého hostujícího protiútoku. Když už vše nasvědčovalo tomu, že dlouhá šestizápasová hanácká série bez porážky bude u konce, spasil domácí tým ve druhé nastavené minutě Daniel Bialek. Severočeši tak v samém závěru přišli o možnost porazit Prostějov počtvrté v řadě, čímž by se v neúplné tabulce posunuli o bod na druhé místo.
90+2' Bialek
23' Schön
29' Kulig
52' Kouřil
Sestavy
Vejmola – Bartolomeu, Bolf (78. Blahuta), Elbel (88. Gábriš), Chvěja (63. Bialek) – Koudelka, Kulig, M. Mach (63. Píchal), Malec – Rolinek (63. Gouamene), Schaffartzik.
Na lavičce: Krynskyj, Karásek
Trenér: Pavel Šustr
Vaňák – Bláha, Kouřil, Kubista, Kurka, Ondráček (69. Ludvíček) – Richter, Samko (80. Dufek), Schön (88. Švanda) – Tanko (88. Rudnytskyy), Zbrožek.
Na lavičce: Sirotník, Penc
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Rouček – Dobrovolný, Černoevič • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 160

Komentář

Více byl v úvodním poločase na míči Prostějov, přesto se jako první radovali hosté. Tanko rozjel povedený protiútok, na jehož konci byl zakončující Patrik Schön. Balon umístil přesnou ranou k tyči a poslal Varnsdorf do vedení.

Na domácí straně byl hodně vidět zejména aktivní Bartolomeu. Největší možnost měl pět minut před pauzou, kdy šel sám na Vaňáka. Ten ale proti prvně jmenovanému výborně vystoupil a střelu fantasticky zlikvidoval.

Stejný minisouboj se zrodil i zkraje druhého dějství a znovu z něj vyšel vítězně hostující brankář. Tentokrát jej Bartolomeu po povedené kličce prověřil ranou na přední tyč.

Následující minuty patřily Severočechům. Po souboji v pokutovém území se míč odrazil přímo na kopačku Tanka, ten ale nasměroval nepovedenou placírku asi deset minut nad břevno. Jen o chvíli později se hosté dožadovali po kontaktu v šestnáctce penalty. Ta se ovšem nekopala.

Varnsdorf se postupem času začal čím dál víc zaměřovat na defenzivu a zdálo se, že porazí Prostějov už počtvrté v řadě. Hanáci ale nakonec pasivní hru soupeře dokázali v samotném závěru přeci jen potrestat. Ve druhé minutě nastavení propadl centrovaný balon za penaltový puntík, odkud jej uklidil přesným zakončením k tyči Daniel Bialek.

Prostějov tak prodloužil ligovou sérii bez porážky už na sedm kol a v tabulce mu patří sedmá příčka. Varnsdorf promarnil možnost posunout se v neúplném pořadí před druhý Vyškov a zůstal na čtvrtém místě.