11.03.2023 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim si poradila se Spartou B a potvrdila dobrou domácí formu

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi porazili v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma rezervu pražské Sparty 3:0 a připsali si první ligovou výhru po zimní přestávce. Středočechy rychle poslal do vedení Tomáš Smejkal, po přestávce se dvakrát trefil Jan Suchan. Vlašim na vlastním stadionu bodovala pošesté v řadě a ve vyrovnané tabulce se posunula ze čtrnáctého místa na deváté. Sparta nenavázala na vítězství v derby nad B-týmem Slavie a klesla právě na čtrnáctou pozici.
4' Smejkal
53' Suchan
68' Suchan
bez branek
44' Halinský
90' Vala
30' Kamenović
39' Kukučka
72' Gedeon
Sestavy
Vágner – D. Vala II, Vilotič, Halinský, Musil – Solomon (82. Onije), Křišťan, Suchan (82. Šimeček), Smejkal (71. Janda), Rigo – A. Svoboda (74. Biegon)
Na lavičce: Kolář, Nogha, Diao
Trenér: Martin Hyský
Heča – Kamenović (46. Okeke), Lehocký (46. R. Horák), Večerka, Kukučka – Jonáš (69. Gedeon), Kaštánek, Schánělec, Váňa (69. Hodouš), Cissé – Goljan (78. O. Novotný)
Na lavičce: Nalezinek, Ambler
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Pfeifer • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 364

Komentář

Domácí Vlašim vlétla do zápasu jako uragán a hned ve 4. minutě našel ideálním pasem Solomon John rozběhnutého Tomáše Smejkala, jenž si sám před Milanem Hečou poradil ideálně a rozvlnil síť za jeho zády. Vlašim pokračovala v aktivitě a netrvalo dlouho a přišly i další šance. Aktivní byl především Solomon John, který nejprve vyprášil střelou z úhlu Hečovi rukavice a o pár chvil později měl na noze gól, ale hostující brankář vytáhl excelentní zákrok.

Domácí brankář Vágner se ve velmi chladném počasí musel rozehřívat především svépomocí, ale i přesto mu párkrát zatrnulo. Nedůslednost v defenzivě dala hostům dvě zajímavé situace, které však dokázali vždy vyřešit včas se vracející obránci. Pár minut před odchodem do kabin měl možnost ještě domácí Tomáš Rigo, ale Heča opět udržel naděje Sparty výborným zákrokem.

Druhý poločas na úvod nabídl dvojité střídání v týmu Sparty a efekt byl téměř okamžitý. Okeke sklepl míč na Jonáše, který pronikl do vápna, ale výborný zákrok předvedl i Matyáš Vágner. Netrvalo dlouho a domácí brankář musel opět zasahovat. Zaváhání obrany využil Horák a Vágner nadvakrát situaci vyřešil. Nedáš - dostaneš! Sparta neuspěla a slavit mohla Vlašim. Tomáš Rigo nejprve trefil tyč, ale vše dokázal vzápětí napravit přesnou střelou na zadní tyč Jan Suchan.

Vlašim dvoubrankové vedení neukolébalo a po rohovém kopu musel dokonce míč z brankové čáry vykopávat jeden z hostujících obránců. V 68. minutě však nepomohl sparťanům nikdo. Zpoza vápna napřáhl ke střele Jan Suchan a povedenou ranou nedal šanci ani natahujícímu se Hečovi. Rozdíl tří branek přeci jen domácí uklidnil a do hry se více dostával pražský celek. Nicméně i přes několik slibných šancí dokázali domácí v čele s brankářem Vágnerem udržet čisté konto a připsat si první jarní výhru.