12.03.2023 | Daniel Ryl | Zápas

Béčko Slavie už není poslední, s posilami z A-týmu přeskočilo Třinec

Foto: slavia.cz
Xaverov - Nedělní program FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odstartovalo velmi důležité dopolední utkání mezi Slavií a Třincem. Slávisté s šesti posilami z áčka zlomili Třinec dvěma góly na začátku druhé půle, a po zisku tří bodů posunuli Slezany pod sebe na poslední místo tabulky.
16' Šubert
46' Beran
48' Jurečka
32' Turyna
bez karet
34' Holík
51' Samiec
57' Hýbl
Sestavy
Dvořák – Masopust (61. Hošek), Kričfaluši, Konečná, Bořil – Pech, Šubert (46. A. Pudil), Planka (82. M. Pudil) – M. Jurásek (72. Nikl), Jurečka, Beran (82. Šmiga).
Na lavičce: Slavata, Hunal
Trenér: Marek Jarolím
Hasalík – Szewieczek (67. Hrdlička), Brak, Foltyn, Hýbl (81. Slaninka) – Habusta, Machuča, Holík (67. Jursa), Kania, Samiec – Turyna (67. Juřena).
Na lavičce: Adamuška, Straňák, Gembický
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Adámková - Dohnálek, Šafránková • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 385

Komentář

Slavia chtěla s šesti posilami z áčka odčinit nepovedený výkon a porážku z pondělního derby, ale nepřesnými pokusy zahrozil jako první Třinec. Když ale Adam Dvořák skvěle pokryl střelu hostů, následný protiútok sešívaných zakončil z hranice šestnáctky přesnou střelou do horní části branky Martin Šubert a slávisté vedli. Vzápětí mohli dokonce navýšit vedení, jenže Lukáš Hasalík byl proti střele zpoza vápna pozorný a míč vyrazil.

Brankář Třince vychytal i samostatný únik Václava Jurečky, načež domácí obrana u vlastní šestnáctky chybovala a její zaváhání potrestal po půlhodině Daniel Turyna. Tím však výčet zajímavých šancí první půle skončil v podstatě skončil.

Na startu druhé půle se Třinci stal stejný zkrat, který předvedl o týden dříve na Dukle. Už v první minutě jeho defenziva neuhlídala ve vápně důrazného Štěpána Berana, načež o necelé dvě minuty udeřil pěknou střelou z pravé strany Václav Jurečka. Slezané vypadli z tempa, Slavia měla navrch a nadále dostávala hosty do úzkých.

Třinec nátlak domácích ustál, navíc se vzchopil trojitým střídáním. Závěrečných dvacet minut zkoušel dobývat vápno Slavie po zemi i vzduchem, ale když už se do šestnáctky dostal, defenziva Slavie dokázala nepříjemné momenty ustát. Svěřenci Marka Jarolíma naopak hrozili z brejků, přičemž jeden z nich musel zatrhnout až pohotový zákrok Lukáše Hasalíka.

Slavia tak díky skvělému startu druhého poločasu nakročila za velmi cennou výhrou, kterou posunula Třinec pod sebe na poslední místo tabulky.