13.03.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Šest kol a dost. Béčko Sigmy ukončilo čekání na výhru, v derby porazilo Prostějov

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbalisté olomoucké rezervy si v utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s Prostějovem. Sigmu poslala v hanáckém derby do vedení posila domácích z prvoligového A-týmu Jakub Přichystal svou trefou ve 29. minutě utkání. Gólovou pojistku na konečných 2:0 přidal v závěru gólem z penalty Tomáš Zlatohlávek. Béčko Sigmy tak ukončilo čekání na výhru, které trvalo šest zápasů. Naopak Prostějovští padli poprvé po sedmi kolech soutěže.
29' Přichystal
89' Zlatohlávek (pen)
bez branek
bez karet
79' Bialek
Sestavy
Macík – Galus (46. Langer), Poulolo, Bednár, Chvátal – Přichystal (71. Kramář), Israel – J. Matoušek (90. Uriča) – Šíp (46. Zlatohlávek), Vaněček (46. Fiala), Zmrzlý.
Na lavičce: Digaňa, Fabiánek
Trenér: Augustin Chromý
Vejmola – Bartolomeu (84. Blahuta), Píchal (79. Karásek), Elbel, Bialek – Koudelka, M. Mach, Malec – Rolinek (46. Chvěja), Schaffartzik, Gouamene (84. Gábriš).
Na lavičce: Krynskyj, Bolf
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Zaoral – Pochylý, Žurovec • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 359

Komentář

Vlažný vstup do zápasu z obou stran odpovídal chmurnému počasí, které doprovázelo pondělí dohrávku na Andrově stadionu. Oběma týmům se dlouho nedařilo najít recept na obranu soupeře tak, aby byly schopné ohrozit brankáře a otevřít skóre zápasu.

Prostějov už od začátku první půle více držel míč na kopačkách, proti skvěle zformované obraně soupeře se mu ale nedařilo dostávat do vápna Olomouce. Dlouhé nákopy sbíral velmi dobře brankář Macík, pozemní kombinaci zastavovali všichni bránící hráči skvělým dostupováním.

Až ve druhé části prvního poločasu se začali více osmělovat i hráči Sigmy a krátce před přestávkou hry byli odměněni gólem. Jakub Přichystal si ve vápně našel skvěle prostor na hlavičku po nadýchaném centru Šípa a poslal míč za záda Vejmoly. Prostějov ještě na konci první půle zatlačil Sigmu před jejím vápnem, znovu ale nenašel cestu před brankáře Macíka.

Začátek druhé půle doprovodila hned čtveřice střídání, která se v průběhu poločasu začala ukazovat jako šťastnější pro Olomouc. Ve velmi soubojovém utkání se oba celky přetahovaly o každý balon. Prostějovští ne a ne vyrovnat, a tak udeřilo na opačné straně. V 89. minutě byla po faulu na Fialu nařízena penalta, kterou střelou doprostřed brány proměnil střídající Tomáš Zlatohlávek, a definitivně pojistil výhru olomoucké rezervy.