18.03.2023 | Petr Frömel | Zápas

Příbram uspěla v Prostějově, výhru jí vystřelili Wágner se Zeronikem

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov – Lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Příbrami navázal na výhru proti Líšni a odvezl si v sobotu tři body také ze stadionu Prostějova. Na Hané zvítězili svěřenci kouče Dušana Uhrina mladšího 2:0. Skóre otevřel po čtvrthodině proměněnou penaltou kanonýr Tomáš Wágner. Pojistku přidal tři minuty po přestávce Jakub Zeronik. Středočeši udrželi na čele tabulky tříbodový náskok před druhým Vyškovem. Prostějov je po dvou porážkách v řadě jedenáctý.
bez branek
16' Wágner (pen)
48' Zeronik
15' Bialek
64' Kulig
bez karet
Sestavy
Vejmola – Bialek (56. Píchal), Elbel (56. Gabriš), Kulig (78. Dano), Bolf, Schaffartzik, Koudelka, Bartolomeu (67. Chvěja), Rolinek (67. Blahuta), M. Mach, Malec.
Na lavičce: Bárta, Karásek, Pinc
Trenér: Pavel Šustr
Melichar – Čejka (90+2. Jahić), Fišl, Stropek, Sakala, Vokřínek, Petrák (90+2. Dudl), Langhamer (87. Sayed), J. Jeřábek, Wágner, Zeronik (80. Antwi).
Na lavičce: Babka, Šimáček, Fall
Trenér: Dušan Uhrin
Rozhodčí: Všetečka – Leška, Cichra • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 380

Komentář

Prostějovští sice vstoupili do zápasu aktivněji, byli to ovšem hosté, kteří se ujali vedení. Po čtvrt hodině hry si domácí obránce nerozuměl s brankářem, z čehož pramenil faul a následný pokutový kop, který proměnil přízemní ranou Tomáš Wágner.

Prostějov mohl ihned odpovědět, ovšem jeho šanci dokázal Melichar zneškodnit. Po půl hodině hry měl hanácký klub další možnost, v tomto případě skončila střela jeho hráče nad břevnem. Pět minut před koncem první půle se jeho fanoušci už radovali, avšak v tomto případě zachránilo středočeský mančaft břevno. Za hosty to ještě zkoušel Vokřínek, jeho slabý pokus doputoval jen do náruče připraveného domácího gólmana.

Hned na prahu druhého dějství byla situace pro Hanáky ještě složitější, a to když vedení Příbrami zvýšil přesným zakončením Jakub Zeronik. Za Prostějov mohl korigovat Bartolomeu, jehož hlavička skončila vedle bližší tyče. 

Příbramští bránili svůj dvougólový náskok a svého soupeře do ničeho vážnějšího nepouštěli. Až v rozmezí 68 – 71. minuty se domácí dostali do dvou slušných možností. V prvním případě však skončil balón v zámezí, v tom druhém zasáhl na brankové lajně Melichar. A byl to hostující gólman, který v 83. minutě vytáhl parádní zákrok proti dělovce protihráče, kterou vyrazil do zámezí. Míč tak za svá záda nepustil a se spoluhráči se mohl radovat z cenné výhry.