24.03.2023 | Petr Komárek | Preview kola

Fotbalisté Chrudimi hostí v dohrávce 18. kola Táborsko

Foto: Karolina Kabíčková (fctaborsko.cz)
Praha – Během reprezentační přestávky se ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE uskuteční jedno utkání. Předposlední duel 18. kola (poslední obstarají 4. dubna Varnsdorf a Dukla Praha) odehrají v sobotu od 14:00 týmy Chrudimi a Táborska. Zápas byl odložen kvůli nezpůsobilému stavu chrudimského hřiště. To se v první polovině března ocitlo pod sněhem.

Chrudimi patří v neúplné tabulce druhé nejvyšší domácí soutěže s 25 body šesté místo, Táborsko má o tři body méně a je jedenácté. To svědčí o vyrovnanosti F:NL. Stejně bodů jako Jihočeši nasbíral i dvanáctý Prostějov, naopak desátá Olomouc B, devátá Jihlava, osmá Dukla a sedmá Vlašim získaly jen o dva body více než svěřenci trenéra Nádvorníka. Táborsko se tak v případě výhry může na Chrudim dotáhnout a zaznamenat výrazný posun soutěžním pořadím.

Východočeši čekají na ligovou výhru od 8. října minulého roku, kdy doma porazili Duklu 2:1. Poté v sedmi zápasech pětkrát remizovali a dvakrát prohráli. V posledních dvou utkáních přitom neskórovali ani neinkasovali. Jejich čekání na vstřelený gól trvá 255 minut, neprůstřelnost brankáře MFK Jiřího Flodera pak 236 minut. Pokud by proti Táborsku naplno bodoval, dorovnal by výběr trenéra Kronďáka v tabulce pátý Varnsdorf.

Také Táborsko v posledních utkáních sbíralo nerozhodné výsledky: remízu si připsalo v pěti ze šesti předchozích kol F:NL, do kterých zasáhlo. V šestém zápase pak doma vyzrálo na olomouckou rezervu. Bodově naprázdno vyšlo naposledy v polovině loňského října, tehdy na Julisce nestačilo na pražskou Duklu (0:1). První vzájemné střetnutí Chrudimi a Táborska v této sezoně zvládl lépe východočeský celek. V Táboře v srpnu zvítězil 1:0 gólem Jana Závišky z 69. minuty. Táborsko, v té době ještě pod trenérem Kováčem, hrálo od 12. minuty bez vyloučeného brankáře Zadražila.

Dohrávku 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Chrudimí a Táborskem můžete živě sledovat na webu sázkové kanceláře Fortunasporttotal.cz. Zápas bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Všetečka, asistovat mu budou Jaroslav Kubr a Alexandr Černoevič. 

27' Záviška
39' Šašinka
39' Kejř
45+2' Svoboda
52' Mezera
72' Mach
76' Mach
90+1' Kateřiňák
Sestavy
Floder – Halász, Hašek, Skwarczek, Svoboda II – Řezníček – Záviška, Kejř (90.+3 Jedlička), Průcha, P. Juliš (80. Kesner) – Firbacher
Na lavičce: Brát, Jančura, Bauer, Kodýdek, Straka
Trenér: Radek Kronďák
Pastornický – Mezera, Kosek, Alexandr, Koné, Kateřiňák, Dordić (90.+4 Sojka), Plachý, Šašinka (87. Kopřiva), J. Mach, Kronus (66. Varačka)
Na lavičce: Kerl, Sylla, Voriazidis, Svatek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Všetečka - Kubr, Černoevič • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 650