23.04.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko zdolalo Opavu, vítězství trefil z pokutového kopu Dordič

Foto: fctaborsko.cz
Tábor - Fotbalisté Táborska porazili ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Opavu 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil po hodině hry Bojan Dordič, který proměnil penaltu. Jihočeši zvítězili na svém hřišti podruhé v řadě a v neúplné tabulce se posunuli na desáté místo. Slezané prohráli potřetí za sebou a zůstali v sestupovém pásmu.
62' Dordič (pen)
bez branek
23' Navrátil
64' Kateřiňák
69' Šašinka
79' Kone
90' Alexandr
16' Haitl
86' Janoščín
Sestavy
Pastornický – Plachý, Navrátil, Novák, Tusjak – Kopřiva (75. Alexandr), Varačka (62. Koné), Kateřiňák (90.+3 Sojka), Dordič – Šašinka, J. Mach (46. Kronus).
Na lavičce: Kerl, Mezera, Sylla
Trenér: Roman Nádvorník
Lasák – Janoščín, Bílek (60. Omale), Cykalo, Kadlec (86. Rataj) – Rychlý, Haitl, Kopečný (86. Helebrand), Ščudla, Gorčica (78. Hranoš) – Yunis.
Na lavičce: Číž, Macháček, Whiffen
Trenér: Peter Hlinka
Rozhodčí: Všetečka - Hurych, Pochylý • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 670

Komentář

Zápas Táborska s Opavou začali domácí velmi dobře a dokázali se dostat do tří velmi nadějných šancí. Největší příležitost nevyužil už v šesté minutě Mach, jehož hlavičku z několika kroků srazili hosté na roh. Hlavou se snažil prosadit i Šašinka, jenže po rohovém kopu netrefil balon dobře.

Rychlejší reakce na nastalou situaci chyběla Machovi k dosažení gólu ve dvanácté minutě. Opavští pokazili rozehrávku a Mach mohl poslat míč do prázdné branky. Po zaváhání našel přihrávkou Kopřivu, jehož zatočený míč skončil vedle brány. Gólovky Táborska tak změnu skóre nepřinesly.

Po patnácti minutách se přihlásila o slovo i Opava. Gorčica se dostal ke střele z hranice vápna a jeho pokus byl navíc tečován. Pastornický tak měl situaci ještě o kus těžší, nicméně vyrazil míč na roh, z kterého už nebezpečí nepřišlo.

Neuplynula ani půlhodina hry a Táborsko se dostalo zadarmo do další velké šance. Haitlovi prošel balon pod nohou a Šašinka mohl postupovat na brankáře. Nakonec vystřelil jen do gólmana a chytil se za hlavu.

Ve druhém poločase se zrodil jediný gólový moment zápasu. V 61. minutě odpískal rozhodčí Všetečka proti Opavě penaltu. Míč si postavil na penaltový puntík Bojan Dordič a poslal ho do šibenice. Dordič se prosadil ve třetím utkání v řadě a poslal Táborsko do jednobrankového vedení.

Opava mohla za deset minut srovnat. Haitl nacentroval z pravé strany před branku, kde nepokrytý Yunis poslal míč hlavou těsně nad břevno. Další slibnou možnost zahodili hosté v 84. minutě. Kopečný zůstal asi deset metrů před brankou sám, dlouho se na hlavičku soustředil, jenže poslal míč vedle brány Táborska. Domácí si už pak závěrečné minuty pohlídali.