18.05.2023 | Martin Augustin | Zápas

Sparta prodloužila dlouhou sérii bez porážky, s Duklou si rozdělila po bodu

Foto: sparta.cz
Rezerva pražské Sparty remizovala ve čtvrteční předehrávce 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Duklou a protáhla svou dlouhou sérii bez porážky už na osm zápasů. Letenští přitom nebyli daleko od toho, aby se před svého soupeře dostali v tabulce. Na úvodní trefu Amatha Cissého z 16. minuty ale zvládl v závěru odpovědět Pavel Moulis, jenž definitivně odvrátil hrozbu třetí porážky v řadě. Oba celky tak setrvaly na svých pozicích – Dukla je šestá, Sparta hned za ní sedmá.
16' Cissé
81' Moulis
56' Cissé
82' Rus
28' Hrubeš
36' Kozel
76' Peterka
90+2' Piroch
Sestavy
Nalezinek – Večerka, Čelůstka, Kukučka – R. Horák, Jonáš (70. Mokrovics), Kaštánek, Hodouš (46. Ambler) – Goljan (70. Holoubek), Schánělec, Cissé (80. Rus).
Na lavičce: Tůma, Ševínský, Lilling
Trenér: Petr Janoušek
Rada – Ullman (72. Douděra), Peterka, Krch, Hrubeš – Barac (72. Červenka), Havelka (87. Piroch), Kozel, Buchvaldek (44. Šebrle) – Moulis, Matějka.
Na lavičce: Šťovíček, Matoušek, Hudec
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Leška • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 533

Komentář

Dukla vstoupila do pražského derby aktivněji. Poprvé ale mohli zahrozit sparťané, když po výborném presinku Schánělce odkopl brankář Rada míč pouze ke Goljanovi, který si však na střelu z nějakých 30 metrů na v té chvíli prázdnou bránu netroufl. Poté už přišly příležitosti hostí. Ránu Havelky zpoza šestnáctky vytáhl nad břevno Nalezinek, jenž se pak o chvíli později blýskl také proti Peterkovi, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti vytlačil mimo bránu.

V 16. minutě se naopak radovala Sparta. Po mele v pokutovém území a dobré práci Schánělce si balón našel Amath Cissé, který přízemní střelou k bližší tyči otevřel skóre. Po domácím gólu už aktivita Dukly opadla a obraz hry se přinejmenším vyrovnal. Náskok rudých pak mohl navýšit opět Cissé, jenž si naběhl na povedený pas Schánělce. Míč však nezpracoval ideálně a dal Radovi šanci situaci vyřešit. Do přestávky pak bylo k vidění minimum dalších zajímavých situací.

Po změně stran se hosté snažili o vyrovnání, ale dlouho marně hledali recept na překonání sparťanské defenzivy. Po chybě v rozehrávce Dukly naopak mohl zvýšit opět Cissé, který byl úplně volný na penaltě, ovšem k domácí smůle přestřelil.

Hostující ofenzivu pak výrazně oživil příchod Marka Červenky, který byl na hrotu znát. Právě tento hráč se dostal do první větší šance vojáků po změně stran, z pravé strany šestnáctky ale Nalezinka nepřekonal. To se podařilo až deset minut před koncem Pavlu Moulisovi. Ten si naběhl na přihrávku za obranu a po úniku z levé strany už nedal gólmanovi soupeře šanci.

Hosté se pak snažili i o dokonání obratu. Matějka hlavičkoval z dobré pozice vedle a bránu pak netrefil ani Šebrle. Nastavený čas naopak patři Spartě. Po ruce Pirocha zahrávala přímý kop, po němž Horák zamířil těsně vedle levé tyče z pohledu Rady. Body se tedy v pražském derby dělily.