20.05.2023 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov dál stíhá vedoucí Karvinou, porazil Olomouc

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na domácím hřišti nad B-týmem Olomouce 2:0. Vyškovští soupeře zaskočili dvěma rychlými góly z kopaček Kanakinamy a Elandiho. Hosté se snažili o snížení, ale obrana Vyškova byla pevná. Domácí tak drží druhou příčku těsně za Karvinou.
3' Kanakimana
12' Alégué Elandi
bez branek
34' Štěpánek
60' Srubek
71' Lahodný
79' Souaré
36' Poulolo
76' Fiala
Sestavy
Kinský – Němeček, Srubek, Ramathan, Souaré – Lahodný, F. Štěpánek (65. Touré) – Kanakimana (87. Ilko), Vintr (65. Mafwenta), Alégué Elandi (85. Lacík) – Bayo (87. Klesa).
Na lavičce: Jícha, Cabadaj
Trenér: Jan Kameník
Digaňa – Galus, Bednár, Poulolo, Spáčil (65. Fabiánek, 90+3. Cubo) – Slaměna, Uriča (65. Grečmal), Langer, J. Matoušek (23. Šíp) – Mikulenka (46. Zlatohlávek), Fiala.
Na lavičce: Fendrich, Vepřek
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Voukoun - Pfeifer, Cichra • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 652

Komentář

Vyškov uspěl hlavně díky parádnímu úvodu zápasu, když MFK otevřelo skóre již ve třetí minutě duelu. Z levého křídla krásně připravil míč Alexis Alegue na hlavu Bienvenue Kanakimanovi, jenž poslal míč za brankovou čarou hlavou.

Také v dalších momentech byli Jihomoravané silní a v šancích se objevil Bayo s Aleguem. Oba pokusy sice mířily těsně mimo, Vyškov se ovšem druhého gólu přece jen dočkal. Byl to právě Alexis Alégué Elandi, kdo ve 12. minutě protlačil míč přes skupinu stínících hráčů.

Hned zkraje druhé půlky poslala Sigma B do hry Zlatohlávka místo Mikulenky, čímž se snažila oživit svůj výkon. A Olomouc se skutečně postupně více zkonsolidovala, byť si Vyškov i nadále tvořil příležitosti. Asi největší z nich spálil Ondřej Vintr hned po startu druhé půle, kdy trestuhodně netrefil prázdnou bránu po pasu od Kanakimany.

MFK každopádně mělo situaci relativně pod kontrolou. Co se týče olomouckých fotbalistů, nejblíže byli snížení v 84. minutě, nicméně domácí gólman Antonín Kinský ukázal fantastický skok a zachytil balón kousek pod břevnem. Vyškov tak udržel čistý štít a uhájil druhou příčku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.