24.05.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

V přímém souboji o střed tabulky dominovala Vlašim

Foto: Aleš Vladyka
V rámci 29. kola si to o přímé postavení ve středu tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdala Vlašim a Chrudim. Domácí si od úvodního hvizdu šli jasně za svým vítězstvím, na pohlednou trefu Vilotiče z prvního poločasu navázali po pauze ještě Biegon a dvakrát Horský. Vlašim utnula sérii tří porážek v řadě a zvítězila nad Chrudimí 4:0, hosté naopak zaznamenali první porážku po pěti zápasech.
15' Vilotič
50' Biegon
55' Horský
90+2' Horský
bez branek
42' Vilotič
80' Vilotič
9' Řezníček
33' Míka
33' Svoboda
Sestavy
Kolář – Nogha, Vala, Vilotić, Halinský, Křišťan (65. Onije) – Musil (73. Šimeček), Suchan (73. Beránek), Biegon (65. Rigo), Horský – Solomon (46. Smejkal).
Trenér: Martin Hyský
Mach – Kesner (84. Straka), Míka, Skwarczek, Svoboda - Řezníček - Kodýdek (59. Bauer), Sotorník, Průcha (77. Jančura), Juliš (59. Záviška) - Látal (59. Jedlička).
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Pospíšil • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 268

Komentář

Přímý souboj o střed tabulky začal lépe pro fotbalisty Vlašimi, kteří byli v úvodních minutách na hrací ploše více vidět. A za svoji aktivní hru byli domácí odměněni po čtvrthodině hry, kdy vyslal zpoza šestnáctky parádní ránu srbský obránce Stefan Vilotič, jenž prostřelil brankáře Ondřeje Macha. 

O chvilku později mohlo být ještě veseleji. To se míč po zásahu chrudimské obrany odrazil na nohu nejlepšího střelce Vlašimi a kapitána v jedné osobě Jana Suchana, jemu ale zakončení nevyšlo a skončilo mimo branku, stejně jako zakončení Valy krátce před poločasem. Největší chrudimská šance přišla ve 39. minutě, kdy se do míče opřel chrudimský zadák Václav Svoboda a prudkou ranou nechal vyniknout domácího brankáře Koláře.

Po pauze bylo ve Vlašimi pořádně rušno. Domácí celek totiž vměstnal další dvě vstřelené branky do rozmezí pěti minut a tím prakticky rozhodl o svém vítězství. Nejprve využil pěkné akce Suchana Erik Biegon, chvíli na to pro změnu vystřihl perfektní lob přes chrudimského gólmana Filip Horský

Poslední minuty rozvášnila situace z 80. minuty, kdy autor první branky Stefan Vilotič dostal druhou žlutou kartu a odešel do sprch předčasně. Ani krátkou přesilovou hru ale Chrudimští v čestnou branku nepřeměnili. Naopak v nastavení ještě inkasovali z nohy Filipa Horského po ukázkové kombinaci čtvrtou branku.

Vlašim nakonec zvítězila nad Chrudimí výsledkem 4:0, přerušila sérii tří porážek v řadě a posunula se v tabulce na deváté místo právě před Východočechy.