26.05.2023 | LFA | Aktuální zprávy

Zástupci Policie ČR a Ministerstva vnitra ČR přítomni na dalším zasedání Pracovní skupiny pro zlepšení podmínek na stadionech pro fanoušky

Foto: bohemians.cz
V první části dalšího zasedání Pracovní skupiny LFA pro zlepšení podmínek na ligových stadionech pro fanoušky se zástupci fotbalových subjektů setkali se členy vrcholného vedení různých složek Policie ČR a Ministerstva vnitra ČR a na programu jednání bylo zhodnocení spolupráce během fotbalových utkání. Zástupci několika českých klubů s největší fanouškovskou základnou společně se zástupci LFA i FAČR a všech příslušných komisí také společně diskutovali řadu konkrétních námětů spojených s podmínkami na stadionech pro fanoušky ligových týmů.

„Jsem nesmírně rád, že vrcholní představitelé policie a ministerstva vnitra přijali naše pozvání a věřím, že diskuse na témata ohledně vzájemné spolupráce při organizování bezpečnostních opatření ligových utkáních byla konstruktivní a přínosná pro obě strany,“ řekl k důležité účasti vysoce postavených zástupců policejních orgánů a Ministerstva vnitra výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta. Obě strany představily svoje pohledy na opatření na stadionech i mimo dějiště ligových utkání a shodli se, že i do budoucna bude nutná úzká spolupráce mezi policejními složkami a zástupci klubů jako bezpečnostních manažerů nebo SLO.

Kromě spolupráce mezi profesionálním fotbalem a Policií ČR se na půdě LFA dále debatovalo o řadě dalších témat spojujících fanoušky především na venkovních ligových utkáních svých týmů. Na setkání také proběhla konstruktivní debata na témata vymahatelnosti licenčních nařízení pro kluby hrající obě nejvyšší fotbalové soutěže v Česku.

„Prostor pro zlepšení podmínek na stadionech celkově a v sektorech určených pro příznivce fanoušků hostujících klubů obzvlášť, je v mnoha případech značný. Ať už se to týká nevyhovujících bezpečnostních prvků, které často znemožňují bezproblémový výhled na hrací plochu, nebo dokonce hrozí vážným zraněním příznivců, tak také například stavu sociálního zařízení. Ve spolupráci s jednotlivými kluby a zejména jejich SLO, jejichž úloha v celém procesu bude naprosto klíčová, se budeme snažit podmínky na všech stadionech uvádět do souladu s obvyklými evropskými standardy,“ zhodnotil některé konkrétní body ze včerejší schůzky Tomáš Bárta.