28.05.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Zápas rezerv Sparty a Olomouce vyzněl pro Sigmu, Hanáci rozhodli po přestávce

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté rezervy Olomouce zdolali ve 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rezervu Sparty na Žižkově 2:0. V duelu B-týmů se jako první prosadil v 52. minutě Jan Fiala, krátce před koncem pak pojistil hostující výhru střídající Matěj Mikulenka. Sigma Spartu porazila i podruhé v sezoně a v tabulce ji právě díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů předstihla. Olomouc skončila osmá, zatímco Pražané devátí.
bez branek
52' Fiala
88' Mikulenka
31' Ambler
6' Fabiánek
45+1' Fiala
65' Grečmal
89' Mikulenka
Sestavy
Nalezinek – Hodouš, Večerka (63. Hušek), D. Horák – Váňa, Tošnar, Ambler, Cissé (46. Holoubek) – Mokrovics, Šilhart – O. Novotný (59. Lehocký).
Na lavičce: Tůma, Říha, Gedeon
Trenér: Petr Janoušek
Digaňa – Spáčil, Bednár, Vepřek (46. Moses), Galus – Grečmal, Langer – Slaměna (71. Zlatohlávek) – Uriča (46. Cahel), Fiala (82. Šíp), Fabiánek (85. Mikulenka).
Na lavičce: Fendrich
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Raplík - Bureš, Mojžíš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 269

Komentář

Ač první poločas v žižkovském azylu sparťanského béčka branku nenabídl, přítomní diváci se rozhodně nenudili. Už po devíti minutách pálil v první velké šanci zápasu Novotný, proti kterému ale vytáhl skvělý zákrok Digaňa.

Sparta v dalším průběhu první půle diktovala tempo hry, nicméně další velkou možnost si připsal před brankou Pražanů Fabiánek. Na brankáře soupeře však nevyzrál. Asi největší gólovou příležitost zaznamenal Horák ve 37. minutě, míč do sítě za Digaňovými zády ale dostat nedokázal.

Hostující trenér Chromý po mdlém prvním dějství sáhl hned ke dvojici střídání a jeho šťastná ruka přinesla své ovoce už v 52. minutě. Střídající talentovaný Moses se dostal do úniku s Janem Fialou, který přesně umístěnou střelou překonal brankáře Nalezinka.

Sparta se nenechala obdrženou brankou rozhodit a nadále rozvíjela směrem dopředu pohledné akce, v 68. minutě navíc Šilhartovi chybělo k vyrovnání jen pár centimetrů. Patnáct minut před koncem mohl vítězství Hanáků stvrdit Fiala, v dalším úniku jej ale dokázala zastavit sparťanská obrana.

Sigma se podruhé dočkala gólu dvě minuty před koncem řádné hrací doby, kdy balon poslal do sítě čerstvě střídající Matěj Mikulenka, který tak udělal úspěšnou tečku za sezonou béčka Olomouce. To nakonec i přes negativní výsledkové série přece jenom odehrálo dobrý nováčkovský ročník ve druhé nejvyšší soutěži.