28.05.2023 | Ondřej Černý | Zápas

Jihlava doma přejela Vlašim a slaví záchranu

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v rámci 30. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácí hřišti porazili hostující Vlašim jednoznačně 5:0 a v poslední možné chvíli si zajistili záchranu v soutěži. Vysočina zvládla těžký zápas hlavně díky brzkému gólu Miroslava Křehlíka ze třetí minuty a dvougólovému Araujo-Wilsonovi. Útočník z Trinidadu a Tobaga přidal svůj šestý a sedmý gól v ročníku. V závěru se prosadili ještě Jakub Selnar a Marvis Ogiomade. Domácí končí na čtrnáctém místě, hosté jsou jedenáctí.
3' Křehlík
30' Araujo-Wilson
61' Araujo-Wilson
69' Svoboda
89' Ogiomade
bez branek
29' Araujo-Wilson
54' Piško
55' Tureček
89' Ogiomade
23' Onije
Sestavy
Soukup – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Piško – Tureček (76. Šancl), Lacko – Křehlík (88. Křivánek), Selnar (76. Ogiomade), L. Fila (76. Vítek) – Araujo-Wilson (88. Tall).
Na lavičce: Jágrik, Christodoulou
Trenér: David Oulehla
Kolář – Musil (46. Heppner), D. Vala II, Halinský (41. Nogha), Kulhánek – Smejkal, Suchan, Rigo (71. Šimeček), Onije (52. Křišťan), Horský – Biegon (46. Solomon).
Na lavičce: Vágner, Janda
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1253

Komentář

Jihlavští fotbalisté prohráli z posledních osmi zápasů hned sedmkrát a spadli na předposlední místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V případě domácí výhry v posledním kole nad Vlašimí by si však zajistili záchranu.

Domácí tým nemohl cestu za klíčovou výhrou začít lépe. Už ve třetí minutě si totiž odražený míč kousek za vápnem našel Miroslav Křehlík a nádhernou ranou z voleje poslal Vysočinu do vedení.

Z náznaků na obou stranách branka nepadla. Druhá domácí radost tak přišla až po půlhodině hry, kdy byl opět v akci Miroslav Křehlík. Dvacetiletý mladík utekl soupeři na pravé straně hřiště a nacentroval přesně na hlavu Justina Arauja-Wilsona, který se v ideální pozici nemýlil a poslal míč do sítě.

Hráč z Trinidadu a Tobaga se dostal do další obrovské šance deset minut po změně stran. V samostatném úniku však trefil pouze hostujícího brankáře Marka Koláře. Na sedmou sezónní trefu však přeci jen dosáhl a netrvalo to vůbec dlouho. Po parádní průnikovce šel Justin Araujo-Wilson znovu sám na branku a tentokrát si věděl rady. Míč poslal přímo pod břevno vlašimské branky.

Čtvrtou jihlavskou radost obstaral dvacet minut před koncem zápasu Tomáš Svoboda. Třiadvacetiletý hráč dostal nahrávku za obranu soupeře a s Kolářem si poradil.

A když se chvilku před koncem zápasu trefil technickou ranou z levé strany vápna ještě střídající Amadin Marvis Ogiomade, tak se v Jihlavě mohlo začít slavit, protože se domácí Vysočina o dva body udržela ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. O soutěž níž putuje Třinec a rezerva pražské Slavie.